O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Džon Jovanović: Oduševljen sam potencijalom regiona
24. Septembar 2020. godine
Autor: RTS /// Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKO
Šef Kancelarije američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) Džon Jovanović izjavio je da je oduševljen potencijalom regiona u ekonomskom i društvenom smislu.

“Kolege iz šest različitih američkih agencija koji su bili u delegaciji iz Vašingtona oduševljeni su svojom prvom posetom Beogradu i prilikama i potencijalom ovog regiona kako u ekonomskom tako i u društvenom smislu, i ja delim njihovo mišljenje”, rekao je za RTS Džon Jovanović, Amerikanac srpskog porekla.

Iznenađen je sa koliko spremnosti su ljudi čekali na povratak američke privrede i dolazak američkih investicija.

“Narodi ovog regiona dele zajedničke vrednosti i mi bismo želeli da te vrednosti gradimo kroz poslovne ali i društvene projekte pogotovo žensko preduzetništvo. Mnogi su se javili i rekli da je to sjajna prilika za Srbiju i region”, istakao je Jovanović.

“Za nas je najbitnije da pronađemo priliku i da već u prva tri meseca uradimo nekoliko projekata, a za početak ćemo se priključiti projektima koji su već u toku popot auto-puta “Mir”, rekao je Jovanović.

DFC raspolaže sa 60 milijardi dolara, a u ovom regionu vide, prema rečima Jovanovića, ogroman potencijal i veruje da će biti velikih ulaganja.

Džon Jovanović veruje da je ovo početak nove ere u odnosima SAD i Srbije a mera uspeha rada kancelarije DFC-a meriće se otvaranjem novih radnih mesta.

Podrška supruge i porodice nije izostala a, kako kaže Jovanović, majka mu je presretna.

“Svi su me podržali jer je ovo izuzetna prilika koja se jednom dešava u regionu i svakako u mom životu”, rekao je za RTS Džon Jovanović.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti