O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Novinarki N1 Jeleni Zorić i snimatelju Aleksandru Cvrkotiću ...
20. Oktobar 2020. godine
AUTOR: FoNet /// Foto: N1
Žiri novinarske nagrade za etiku i hrabrost "Dušan Bogavac", koju dodeljuju Nezavisno udruženje novinara Srbije i Fondacija "Dušan Bogavac", odlučio je da su dobitnici nagrade za ovu godinu novinarka i snimatelj Televizije N1 - Jelena Zorić i Aleksandar Cvrkotić redakcija lista Danas, saopšteno je iz NUNS-a.

Kako je objašnjeno, Zorić je svojim hrabrim i etičkim angažmanom tokom 2020. godine, a naročito za vreme građanskih protesta početkom jula, potvrdila sve atribute časnog i profesionalnog žurnalizma, kao i snimatelj Cvrković, "kao simbol svih odvažnih snimatelja i fotografa, koji kamerom, bez obzira na uslove i prilike, beleže važne trenutke".

Podsetimo, redakcija Televizije N1 osvojila je nagradu "Dušan Bogavac" za 2019. godinu.

Redakcija Danasa već više od dve decenije nastoji da svojom uređivačkom politikom i publikovanim sadržajima na delu pokaže standarde etičkog i hrabrog novinarstva, a to usmerenje i opredeljenje dokazali su i tokom ove godine i trenutno je, smatra žiri, jedini slobodni i nezavisni dnevni list u Srbiji, "što nažalost govori o turobnoj slici medijske scene". 

U užem izboru za nagradu ove godine su bili i redakcija BIRN, novinarka Tamara Grujić za TV serijal "Sa Tamarom u akciji", kolumnista lista Danas i pozorišni reditelj Zlatko Paković, i novinarka i urednica portala Južne vesti Gordana Bjeletić.

U žiriju su bili prethodni dobitnici nagrade - Tatjana Lazarević (KoSSev), Vuk Cvijić (NIN) i Branislav Šovljanski (u ime radakcije TV N1), te Filip Mladenović, u ime Fondacije "Dušan Bogavac", i Željko Bodrožić, predsednik NUNS-a.   

Dodela nagrade biće u sredu, 28. oktobra, od 12 sati, u beogradskom Medija centru.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti