O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Danas: EP šalje pisma Dačiću za što brži nastavak dijaloga v...
29. Oktobar 2020. godine
AUTOR: Beta AUTOR: Danas /// Foto: Izvor: N1
Evropski parlament (EP) uputiće uskoro dva pisma predsedniku Skupštine Srbije Ivici Dačiću sa pozivom da što pre bude nastavljen dijalog vlasti i opozicije u Srbiji o unapređenju izbornih uslova.

Kako je preneo list Danas pozivajući se na diplomatske izvore u Briselu, Dačiću će najpre stići pismo predsednika Evropskog parlamenta Davida Sasolija a potom i pismo predsednice Odbora EP za stabilizaciju i pridruživanje Srbije Evropskoj uniji, Tanje Fajon i izvestioca EP za Srbiju Vladimira Bilčika.

"Pored čestitki šefu srpskog parlamenta na izboru, u pismima evroparlamentaraca biće sadržan poziv Dačiću da što pre bude moguće, nastavi dijalog vlasti i opozicije o unapredjenju izbornih uslova u Srbiji, uz posredovanje EP. Da bi takve diskusije otpočele, biće nužno da Dačić u ime Skupštine Srbije, sa Evropskim palamentom potpiše sporazum kojim se dozvoljava posrednička uloga EP", preneo je list.

Dodaje se da bi Dačić trebalo da bude glavni predstavnik vlasti u tim razgovorima dok će EP predstavljati Tanja Fajon i Bilčik.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti