O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vučić objavio: Sastanak, tema – hitna nabavka vakcina
25. Novembar 2020. godine
IZVOR: TANJUG /// Foto: picture alliance/AP Photo/D. Vojinović
Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa čelnicima nadležnih instituta i agencija, a jedina tema razgovora bila je hitna nabavka vakcina.

"Hitna nabavka vakcina je jedina tema današnjeg sastanka sa predstavnicima Instituta za virusologiju, vakcine i serume 'Torlak', Instituta za javno zdravlje Srbije 'Dr Milan Jovanovic Batut', Agencije za lekove i RFZO", naveo je Vučić, uz fotografije sa sastanka, na zvaničnom nalogu "Budućnostsrbije" na Instagramu.

Sastanku su prisustvovali i premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Inače, predsednik je sinoć, tokom obilaska radova na izgradnji nove kovid-bolnice u Batajnici, istakao da je spas u borbi protiv korovavirusa, uz masovno testiranje, upravo i vakcina i da se država trudi i pokušava da u narednih mesec dana obezbedi prve količine.

"Razgovaramo sa svim zemljama. Mi smo deo Kovaksa, ako EU nabavlja Fajzer, i mi ćemo, ne pitamo koliko košta. Ako nabavljaju Modernu, i mi ćemo. Ali, razgovaramo i sa našim kineskim i ruskim partnerima. I sa Britancima, sa Astra Zeneku... Razgovaramo sa svima ne bismo li što pre došli do vakcine", poručio je Vučić.

Ponovio je da će država dati sve od sebe da obezbedi bar milion doza do kraja godine, na prvom mestu za zdravstvene radnike, koji trpe strahovit pritisak, a zatim i za vojsku i policiju.

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti