O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Hitan sastanak; U Nemačkoj već haos, na aerodrome donose kre...
21. Decembar 2020. godine
IZVOR: TANJUG /// Foto: tanjug/AP Photo/Charles Rex Arbogast, File
Otkriće novog soja koronavirusa u Velikoj Britaniji i njegovo brzo širenje, uplašilo je brojne zemlje Evrope, koje su već u nedelju preduzele određene mere.

Mnoge zemlje već su donele odluke o privremenoj suspenziji aviosaobraćaja sa Ostrvom.

Posebnu zabrinutost izazvalo je upozorenje britanskog ministra zdravstva Meta Henkoka da je "novi soj virusa van kontrole".

Jedna greška je bila dovoljna da otkrijemo da je počelo; Uključuje se MI6, Mosad, kineski agenti 007
I Nemačka je uvela nove mere za putnike iz Velike Britanije. Putnicima koji do stupanja na snagu zabrane sletanja avionima iz Velike Britanije doputuju u Nemačku biće ponuđen korona test, koji je obavezan za strane državljane, i ukazano na postojeća pravila o karantinu pokrajina.

"Znamo koje neprijatnosti nastaju putnicima zbog ovih mera, posebno u vreme božićnih putovanja. Svi partneri rade na tome da omoguće bezbedan ulazak u zemlju, a ujedno i da ne nanose velike probleme putnicima“, navodi se u saopštenju.

Nova mera izazvala je haos na nemačkima aerodromima, jer putnicima nije omogućeno da napuste aerodrom dok ne dobiju rezultat testa.

Na nekim aerodromima su u "tranzitu", prema pisanju medija, postavljeni kreveti.

Spisak zemalja koje su zabranile letove
Listi zemalja koje su uvele zabranu na letove iz Velike Britanije zbog pojave novog, zaraznijeg soja koronavirusa, priključile su se u nedelju i Turska i Švajcarska, preneo je BBC.

Samo nekoliko sati nakon što je britanski premijer Boris Džonson saopštio da se moraju odložiti božićne kupovine i okupljanja na jugu Engleske zbog pojave "novog soja koronavirusa koji se veoma brzo širi", zabranu su uvele Francuska, Nemačka, Italija, Holandija, Belgija, Austrija, Irska i Bugarska, a Hrvatska je proglasila 48-časovnu suspenziju, preneo je AP.

Češka je uvela striktnu meru karantina za sve putnike koji stižu iz Velike Britanije i, kao i Rumunija, najavila skoru zabranu za sve letove sa "ostrva", dok je vlada Švedske saopštila da će uvesti" putne restrikcije prema Velikoj Britaniji", preneo je londonski Gardijan.

Francuska vlada saopštila je da je od večeras, počevši od 23 časa, na 48 sati suspendovala drumski transport robe iz Velike Britanije prema Francuskoj.

Van EU, zabranu na letove iz Velike Britanije uveli su i Izrael, Iran i El Salvador, a Maroko je najavio suspenziju avio saibraćaja.

Danas se očekuje i novi hitan sastanak lidera zemalja članica EU zbog Velike Britanje, odnosno novog soja virusa koji se pojavio na istoku Engleske.

Takođe, hitan sastanak kriznog tela zakazao je i britanski premijer Boris Džonson, na kom će se razgovarati o međunarodnom saobraćaju prema i iz Velike Britanije.

Poslednja vest: I Kanada, Argentina i Čile
Prema najnovojim informacijama od jutros, i Kanada će obustaviti letove iz Velike Britanije. Kao i Argentina i Čile.

Zabrana je stupila na snagu u 6.00 po srednjeevropskom vremenu i trajaće najmanje 72 sata, preneo je CNN. Kanadski premijer Žastin Trudi je na Tviteru potvrdio ovu vest, rekavši da je urađeno sve da se zaštite Kanađani širom zemlje od novog soja virusa koji kruži jugoistočnom Engleskom i Londonom.

Javna zdravstvena služba Kanade je saopštila da iako je potrebno još podataka o novom tipu kovida 19, "odluka da se prekinu letovi iz Britanije za komercijalne i privatne letove važiće 72 sata".

Ministarstvo unutrašnjih poslova Argentine saopštilo je da je poslednji let pre obustave iz Velike Britanije planiran za Buenos Ajres jutros po lokalnom vremenu, prenosi Rojters. Putnici i posada sa tog leta moraće u sedmodnevni karantin. Vlasti Čilea najavile su da će od utorka u ponoć narednih 14 dana ulazak u zemlju biti zabranjen strancima bez boravišta koji su poslednjih 14 dana bili u Velikoj Britaniji.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti