O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Epidemiolog: Svaki građanin treba da se vakciniše, bez strah...
04. Januar 2021. godine
AUTOR: Beta, FoNet /// FOTO: Shutterstock
Epidemiolog i načelnica Odeljenja za prevenciju i kontrolu bolničkih infekcija VMA, Vesna Šuljagić, izjavila je da svaki građanin treba da se vakciniše čim počne masovna vakcinacija u Srbiji i da niko ne treba da strahuje od nuspojava.

Kako je Šuljagić rekla za Radio-televiziju Srbije, ona je primila prvu dozu Fajzer vakcine, a za 20 dana treba da primi i drugu dozu, dodajući da nije imala nikakvu nuspojavu.

„Pojava vakcine je pobeda nauke. Sada mi počinjemo da kontrolišemo virus, a ne on nas, kao što je bio slučaj do pojave vakcine“, rekla je ona.

Šuljagić je navela da, uprkos vakcini, neće skidati masku ni posle druge doze, sve dok se ne dođe do kolektivnog imuniteta.

Ja sam strogi „infection control“, birnem o pacijentima i u bolnici, tako da smo u obavezi da poštujemo mere. Moja poruka je – vakcinisati se što više, dodala je ona.

Treba misliti o slobodi posle vakcinacije, Kad se dovoljno zaštitimo, to znači da će moći da se viđamo sa najmilijima, da putujemo, da lečimo sve pacijenete, ne samo one od kovida, rekla je Šuljagić za RTS.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti