O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Fajon i Bilčik zabrinuti zbog ostavke Cvejića: Ima mesta da ...
12. Januar 2021. godine
Autor:N1 Beograd /// Foto: N1
Posrednici Evropskog parlamenta za međustranački dijalogu u Skupštini Srbije, Tanja Fajon i Vladimir Bilčik, izrazili su zabrinutost zbog izlaska Slobodana Cvejića iz Saveta REM.

Fajon i Bilčik su u saopštenju podsetili da je REM bio u centru pažnje prve faze dijaloga.

„Rad REM-a je bilo važno pitanje u prvoj fazi međustranačkog dijaloga a četiri usvojene mere su bile usmerenje na poboljšavanje njegovog rada“, navodi se u saopštenju u kome je izražena zabrinutost zbog Cvejićeve ostavke.

Sudeći po reagovanjima, deo javnosti i dalje nema poverenja u nezavisnost REM-a, a to je bio i ostaje jedna od obaveza iz dijaloga, dodaje se u saopštenju.

“Kao posrednici u međustranačkom dijalogu u Srbiji u ime Evropskog parlamenta, želimo da naglasimo važnost poverenja koje sve političke snage i građani treba da imaju u rad REM-a“, naglašeno je u saopštenju i poziva REM, savet tog tela i predsednik Srbije da urade sve što je u njihovoj moći da izgrade poverenje u nezavisnost i profesionalizam ove institucije i da prestanu da doprinose narativu o podelama među medijima.

Građani Srbije zaslužuju da pravovremeno dobijaju slobodne, objektivne i potpune informacije o najvažnijim pitanjima u sopstvenoj zemlji, saopštili su Fajon i Bilčik.

U saopštenju se izražava spremnost Evropskog parlamenta da nastavi posredovanje u dijalogu o REM-u i medijima što pre.

„Ima još mesta da se stvari poboljšaju, naročito zbog izbora 2022. koji se brzo približavaju, kako je najavio predsednik Srbije“, zaključuju.
Poljska bi mogla da uđe u rat?
20. Mart 2023. godine
Arhiva vesti