O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Fajon i Bilčik zabrinuti zbog ostavke Cvejića: Ima mesta da ...
12. Januar 2021. godine
Autor:N1 Beograd /// Foto: N1
Posrednici Evropskog parlamenta za međustranački dijalogu u Skupštini Srbije, Tanja Fajon i Vladimir Bilčik, izrazili su zabrinutost zbog izlaska Slobodana Cvejića iz Saveta REM.

Fajon i Bilčik su u saopštenju podsetili da je REM bio u centru pažnje prve faze dijaloga.

„Rad REM-a je bilo važno pitanje u prvoj fazi međustranačkog dijaloga a četiri usvojene mere su bile usmerenje na poboljšavanje njegovog rada“, navodi se u saopštenju u kome je izražena zabrinutost zbog Cvejićeve ostavke.

Sudeći po reagovanjima, deo javnosti i dalje nema poverenja u nezavisnost REM-a, a to je bio i ostaje jedna od obaveza iz dijaloga, dodaje se u saopštenju.

“Kao posrednici u međustranačkom dijalogu u Srbiji u ime Evropskog parlamenta, želimo da naglasimo važnost poverenja koje sve političke snage i građani treba da imaju u rad REM-a“, naglašeno je u saopštenju i poziva REM, savet tog tela i predsednik Srbije da urade sve što je u njihovoj moći da izgrade poverenje u nezavisnost i profesionalizam ove institucije i da prestanu da doprinose narativu o podelama među medijima.

Građani Srbije zaslužuju da pravovremeno dobijaju slobodne, objektivne i potpune informacije o najvažnijim pitanjima u sopstvenoj zemlji, saopštili su Fajon i Bilčik.

U saopštenju se izražava spremnost Evropskog parlamenta da nastavi posredovanje u dijalogu o REM-u i medijima što pre.

„Ima još mesta da se stvari poboljšaju, naročito zbog izbora 2022. koji se brzo približavaju, kako je najavio predsednik Srbije“, zaključuju.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti