O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Srbija ukida obavezan PCR test za komšije
13. Januar 2021. godine
Autor: Tanjug /// Foto: Depositphotos / petertt
Srbija će od četvrtka 14. januara ukinuti obavezan pi-si-ar (PCR) test za ulazak građana Severne Makedonije, saopštila je danas Vlada te zemlje.

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev na svom Fejsbuk nalogu objavio je da mu je premijerka Srbije Ana Brnabić u telefonskom razgovoru saopštila da će građani Severne Makedonije od četvrtka, 14. januara moći da putuju u Srbiju bez PCR testa.

"Premijerka Ana Brnabić je informisala premijera Zaeva da će od četvrtka, 14. januara, Republika Srbija ukinuti obavezan PCR test za ulazak u Srbiju građana Severne Makedonije, čime će ponovo biti uveden reciprocitet i uzajamna komunikacija građana dve zemlje", ističe vlada u Skoplju.

Tokom današnjeg telefonskog razgovora Zorana Zaeva i Ane Brnabić, dodaje se, razmenjene su čestitke za uspešnu 2021. godinu i "želje i interes za još dublju saradnju vlada i naroda dve zemlje u novoj godini".

Podsetimo, od danas, državljani Srbije mogu da uđu u Crnu Goru bez PCR testa, uz poštovanje epidemioloških mera koje važe u ovoj bivšoj jugoslovenskoj republici.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti