O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Selaković: Nismo srećni zbog postupka Izraela, puno smo ulož...
02. Februar 2021. godine
Autor:Beta /// Foto: N1
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da će činjenica da su Izrael i Kosovo uspostavili diplomatske odnose "nesumnjivo uticati na odnose Srbije i Izraela", navodeći da zbog toga nije ni srećan ni zadovoljan.

„Izrael je sam izabrao da mu je važniji interes vezivanja za Ameriku i ono što je važno Americi nego Srbija, to je njihovo legitimno pravo. Ono što je važno to je da mi u tom procesu nismo učestvovali, jer predsednik (Srbije Aleksandar) Vučić nije prihvatio da potpiše poziv Izraelu da prizna Kosovo, i obrnuto“, rekao je Selaković za Radio televiziju Srbije (RTS).

On je rekao da je vrlo zanimljivo i videće se da li će biti muslimanskih i arapskih zemalja koje će nakon ovoga priznavati Kosovo, dodajući da je on uveren da neće, i da će biti veoma teško da se to desi.

„Mi smo u odnose sa Izraelom uložili prethodnih godina ozbiljne napore, u odnose dva naroda, i nismo srećni zbog ovoga. Indikativno je da ste imali upinjanje visokog zvaničnika Stejt Departmenta Metjua Palmera da do ovog dođe, videćemo da li će se truditi toliko da se primene i drugi delovi iz sporazuma Srbije i Amerike, zaključenog u Vašingtonu“, rekao je Selaković.

Na pitanje kada će Srbija otvoriti ambasadu u Jerusalimu, on je odgovorio „otom potom“.

„Vućić je u Vašingtonu jasno rekao od čega taj proces zavisi i kako će se u budućnosti odvijati“, rekao je Selaković.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti