O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
U Crnu Goru stiglo 2.000 doza vakcine Sputnjik V, koje je do...
18. Februar 2021. godine
Autor:Beta /// Foto: REUTERS/Agustin Marcarian
Prvi kontingent vakcina, donacija Srbije, stigao je u Crnu Goru. U Podgoricu je doputovala i premijerka Srbije Ana Brnabić, koju su aerodromu dočekali premijer Zdravko Krivokapić i ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Večeras je stilo 2.000 doza ruske vakcine Sputnjik V, koje su obezbeđene u dogovoru sa Srbijom, a narednih dana očekuje se još 2.000 doza, odnosno revakcine.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je u ovim vremenima solidarnost najbitnija i da su spremni da doniraju još vakcina, ukoliko bude potrebno.

„Mi ovim gestom želimo da otvorimo novo poglavlje i podignemo odnose na najveći mogući nivo i da bude to odnos braće i sestara i najboljih prijatelja“, rekla je ona.

Brnabić je rekla i da se divi Crnoj Gori kako se bori sa epidemijom, jer primjećuje da se testira veliki broj ljudi, a da je to pravi vid borbe dok ne dođu vakcine.

Dodala je i da su ove vakcine obezbeđene na osnovu ličnih kontakata predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

Premijer Crne Gore Zdravko Krtivokapić zahvalio je državi Srbiji što je donirala vakcine, koje treba da zaštite stanovništvo.

„Zdravlje iznad svega, a solidarnost pre svega. Ja mogu samo da kažem da su građani Crne Gore dugo čekali vakcinu, a evo večeras, 74. dan otkako je ustanovljena Vlada stigla je“, rekao je Krivokapić.

On je zamolio premijerku Srbije da prenese zahvalnost građanima te zemlje koji su „prijateljski, odričući se vakcina, uputili ih građanima Crne Gore“.

„Ovo je dokaz velikog poštovanja koje ukazujete prema Crnoj Gori. U nadi da će ovo biti početak novog razvoja odnosa dvije zemlje“, ;poručio je Krivokapić.

U Crnoj Gori još nije počela vakcinacija.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti