O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Dačić: Srbija mora da se menja, ovakvi u EU nećemo
02. Avgust 2013. godine
BEOGRAD - Premijer Srbije i lider SPS Ivica Dačić izjavio je danas da samo promenjena Srbija može imati budućnost i da iako se nalazi pred vlatima EU, ovakva u nju neće ući, zbog čega su potrebne promene.
"Srbija je pred vratima Evrope, ali ovakva u tu Evropu sigurno neće ući bez obzira što smo mnogo uradili i postigli istorijske pomake i dogovore i što smo posle mnogo godina prva vlada koja je postigla konkretne rezultate. Sve to neće biti dovoljno", rekao je Dačić.
On je na sednici Glavnog odbora stranke rekao da, ukoliko želimo promene "moramo da menjamo i nas same, šta radimo i kako radimo i čitav sistem kako bi Srbija išla napred".

Dačić je rekao da je današnja sednica GO važna, jer na njoj treba govoriti o budućnosti i to ne samo SPS nego i budućnosti za koju je ta partija odgovorna.

"Za što bolju budućnost svi moramo da se promenimo, ne zato što mislimo da smo bili loši, ili zato što smatramo da smo najbolji, nego zato što samo promenjena Srbija može da ima budućnost", kazao je lider SPS i kao ciljeve koji su postavljeni pred Srbiju u narednom periodu kao najvažnije naveo ulazak u EU, pregovori sa tom zajednicom uz punu zaštitu državnih i nacionalnih interesa, smanjenje stope nezaposlenosti.

Naglasivši da neće da bude predsednik vlade i da Srbiju pri tome vodi unazad, Dačić je kazao da je zemlji potrebna "perestrojka" ako želimo napred.

On je članovima GO poručio da se ne opuštaju, jer u SPS predstoji ono što je urađeno i u Srbiji - promena kadrova te partije koji su direktori javnih preduzeća, državni sekretari i na drugim važnim funkcijama.

Dačić je ocenio da je SPS doprinela ozbiljnoj i temeljnoj rekonstrukciji Vlade i zahvalio ministrima Žarku Obradoviću i Milutinu Mrkonjiću na ličnom činu podnošenja ostavki u Vladi.

"Svi zajedno treba da zahvalimo Obradoviću i Mrkonjiću na odgovornom ličnom činu, koji je doprineo da nastavimo dalji rad u Vladi u ovom formatu", rekao je Dačić na sednici Glavnog odbora stranke.

Dačić je pozdravio odluku Srpske napredne stranke da ostane u Vladi i da prihvati njegov predlog da se nastavi rad, bez Ujedinjenih regiona Srbije i Mlađana Dinkića.

On je najavio promene u partiji, ali je naglasio da će Obradović ostati zamenik predsednika, a Mrkonjić potpredsednik stranke, i da će kongres SPS biti održan početkom sledeće godine, a ne krajem te godine kako je prvobitno bilo planirano..

Sednica Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) počela je danas oko 13 sati u sedištu stranke u Beogradu.

Predsedništvo SPS jednoglasno je preksinoć podržalo odluku Dačića o prekompoziciji vladajuće koalicije i predlog da Mlađan Dinkić i URS ne budu više u Vladi Srbije.

Izvor: RTV/Tanjug, Beta, FoNet
Foto: RTV
Poljska bi mogla da uđe u rat?
20. Mart 2023. godine
Arhiva vesti