O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Završen "zaključani" vikend, ali iz Batajnice stiglo upozore...
08. Mart 2021. godine
IZVOR: B92 /// FOTO: Tanjug/Strahinja Aćimović
Beograd -- Zaključani vikend je za nama, a da li je dao rezultate ili ne, znaće se koliko već u utorak za kada je zakazana nova sednica Kriznog štaba.

Na toj sednici će se pak, kako je rekao dr Branislav Tiodorović, tražiti još strožije mere.

Istovremeno, direktorka kovid blnice u Batajnici kaže da je vikend za nama bio najteži do sada za tu ustanovu jer je broj prijema novih pacijenata bio apsolutno rekordan.

Najteži vikend u kovid bolnici u Batajnici
Iako su ugostitelji ispoštovali donete mere, neki građani nisu jer je komunalna milicija i dalje rasturala korona-žurke.

U Srbiji je u nedelju saopšteno da je u poslednja 24 sata potvrđena 3.042 nova slučaja korone na osnovu 10.343 testirana uzorka, a skočio je broj preminulih i iznosio je 20 osoba. Ali, vikendi nisu reper u broju novozaraženih jer se vikendom generalno manje testira.

U bolnicama je 4.199 pacijenata, od kojih je 171 na respiratoru i u poslednjih nedelju dana primetan je stalni porast broja osoba na aparatima.

Samo u Beogradu je u poslednja 24 sata registrovano 1.136 novoobolelih, što je više od trećine.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je da će medicinski deo ovog štaba i na sednici, zakazanoj za sutra, tražiti oštrije mere.

"Neophodno je tokom naredne sedmice i sledećeg vikenda svesti kontakte na minimum", kazao je Tiodorović.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti