O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Krizni štab odlučio da od srede važe mere koje su bile na sn...
16. Mart 2021. godine
Autor:Dimitrije Đurić, N1 Beograd /// FOTO: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je nakon sednice Kriznog štaba da će od srede do sledećeg ponedeljka važiti mere koje su bile na snazi prethodnog vikenda. Brnabić je naglasila da se neće uvoditi policijski čas.

„Od večeras se sve zatvara, pa ćemo od ponedeljka videti. Radiće samo prehrambene prodavnice, apoteke, benzinske pumpe, sve ono što je neophodno za koliko toliko normalan život“, rekla je ona i istakla da su mere podrška zdravstvenom sektoru.

Prema njenim rečima, doneto je kompromisno rešenje – zato što su oštre mere, ali će biti na snazi pet dana iako je medicinski deo Kriznog štaba tražio da one budu najmanje 14 dana.

„Da li će se one od sledećeg ponedeljak produžiti zavisi do svih nas. Apelujem na maksimalnu disciplinu, na razumevanje situacije u kojoj se nalazi naš zdravstveni sektor i zdravstveni radnici koji rade u užasno teškim okolnostima već godinu dana, da pokušamo da im pomognemo i da pokušamo da zaštitimo njih i njihove porodice ako već neki od nas nemaju dovoljno razumevanja da zaštite sebe i svoje porodice“, rekla je Brnabić.

Dodala je da se „dugo i žustro razgovaralo“ u pokušaju da se nađe balans između tri stvari – zaštite zdravstvenih radnika, radnih mesta i podrške privredi i mentalnog zdravlja nacije.

Predsednica Vlade Srbije je kazala da će se raditi na dodatnom povećanju kapaciteta za testiranje, uključujući i testiranje na graničnim prelazima.

„Razgovaraćemo sa svima u privredi koji su ugroženi ovim merama, dodatni razgovori sa ugostiteljima, ali i muzičarima, fotografima… koji trpe zbog ovakvih mera koje su neophodne“, rekla je ona.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti