O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Bilčik: Nastavak dijaloga vlasti i opozicije u Srbiji očekuj...
29. Mart 2021. godine
Autor:Beta /// Foto: N1
Šef posrednika Evropskog parlamenta (EP) u dijalogu o unapređenju izbornih uslova u Srbiji Vladimir Bilčik izjavio je da nastavak razgovora vlasti i opozicije očekuje posle Uskrsa koji je po gregorijanskom kalendaru 4. aprila.

Bilčik je za današnje izdanje Večernjih novosti naveo da će zbog restrikcija na putovanja usled pandemije koronavirusa, ti razgovori narednih meseci biti verovatno vođeni video vezom.

„Čim bude moguće, kada se ubrzaju napori oko vakcinacije i budemo u mogućnosti da putujemo, radićemo i fizički u Beogradu. Finalna faza u pokušaju postizanja dogovora biće održana direktno, što je pre moguće, nadam se na leto ili početkom jeseni, što je veoma važno da bi bilo vremena pre nego što počne kampanja za nove izbore“, kazao je izvestilac EP za Srbiju.

Dodao je da je međupartijski dijalog „jedan od ključnih prioriteta“ na putu Srbije ka članstvu u EU.

„Verujem da svi političari u Srbiji uzimaju ovaj dijalog za ozbiljno. Nadam se da će ga svi oni koji nisu učestvovali na prethodnim izborima ozbiljno shvatiti kao mogućnost da se aktivno uključe u srpsku politiku a jedini način za to je kroz demokratske institucije. Takođe, oni koji su u vlasti, imaju odgovornost za poboljšanje situacije za političko nadmetanje u Srbiji“, naveo je Bilčik.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti