O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Najbogatiji Čeh Petr Kelner nastradao u helikopterskoj nesre...
30. Mart 2021. godine
Autor:Njujork tajms, N1 Beograd /// Foto: REUTERS/Muhammad Hamed, ilustracija
Pet osoba, među kojima je i najbogatiji čovek u Češkoj, Petr Kelner, nastradalo je, kada se njihov helikopter srušio u blizini glečera na Aljasci, rekli su zvaničnici, prenosi Njujork Tajms.

Češki milijarder Petr Kelner se nalazio u helikopteru Erbas AS350 B3, koji se srušio u blizini lednika Nik, saopštilo je planinsko odmaralište, koje je unajmio helikopter, piše Njujork Tajms.

Kelner (56) je nastradao sa još jednim gostom planinarskog odmarališta Tordriljo, takođe iz Češke, dvojicom vodiča i pilotom helikoptera, rekli su zvaničnici.

Jedan preživeli je u ozbiljnom, ali stabilnom stanju, prema navodima zvaničnika Aljaske, koji su istakli da će Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja sprovesti istragu, kako bi utvrdio šta je izazvalo pad.

Najbogatiji Čeh i 68. najbogatiji čovek na svetu, Petr Kelner, bio je većinski vlasnik Prvog privatizacionog fonda (PPF), vrednog 35 milijardi dolara. Prošle jeseni magazin Forbs je Kelnera proglasio za najbogatijeg Čeha na svojoj listi, sa imovinom od oko 19 milijardi dolara.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti