O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vulin o SAD: Možete silom dovesti vlast, ali ne i naterati n...
01. April 2021. godine
Autor:Beta, N1 Beograd /// Foto: Tanjug/MUP Srbije/Marko Obradović
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da "Vlada SAD-a može da kritikuje, ali treba da zna da njena kritika vredi koliko i njena spremnost da ono što traži od drugih primeni i na sebi".

„Zemlja u kojoj se Senat brani i po cenu života demonstranata, ne bi smela da traži od srpske policije da ne brani Skupštinu. Vlada zemlje u kojoj su rasni sukobi masovni, a nasumični zločini iz mržnje svakodnevni, ne bi smela sa takvom lakoćom da Srbiju optužuje za zločine iz mržnje“, naveo je ministar, komentarišući izveštaj Stejt departmenta, preneo je Pokret socijalista čiji je Vulin predsednik.

On je naglasio da je „Srbija slobodna zemlja i vodi je slobodan čovek“.

„Moćniji ste i veći, možete nas i oklevetati i uništiti, možete srušiti Vučića i dovesti nekog slabića koji će uvesti sankcije Rusiji i Кini, priznati Кosovo, napustiti Republiku Srpsku, možete nam silom dovesti vlast, ali ne možete nas naterati da je i izaberemo. Nismo sila, ali nismo ni licemeri“, naveo je Vulin.

Srbija i Crna Gora su države koje su u 2020. obeležili značajni izazovi iz oblasti ljudskih prava, zaključak je izveštaja koji je u utorak objavio američki Stejt department.

U delu dokumenta o Srbiji, koji obuhvata utvrđivanje stanja u značajnom broju oblasti – notirana su, kako je navedeno, ozbiljna ograničenja slobode izražavanja, uključujući nasilje, pretnje nasiljem i neopravdana hapšenja i gonjenja novinara.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti