O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Brnabić: Danas sednica Kriznog štaba, Vučić se vakciniše u u...
02. April 2021. godine
Autor:Beta /// Foto: Tanjug / Sava Radovanović
Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa planirana u 16 časova i da će videti da li je moguće "još malo relaksirati mere".

Ona je za TV Pink rekla da će prethodno imati konsultacije sa sa stručnim delom štaba.

„Saslušaću lekare, da još jednom nađemo balans, trudiću se koliko god možemo još malo da relaksiramo mere“, rekla je Brnabić.

Ona je navela da Beograd prednjači u vakcinaciji i da je tu blag pad zaražavanja.

Kako je još rekla, predsednik države Aleksandar Vučić vakcinisaće se u utorak u Rudnoj Glavi, i tako otvoriti drugi krug vakcinacije.

Premijerka Srbije je izjavila da je cilj da do kraja aprila 40 odsto punoletne populacije u Srbiji bude vakcinisano bar prvom dozom i najavila da će u zemlju do ponedeljka stići više od 660.000 vakcina.

Brnabić je kazala da večeras u Srbiju stiže 57.600 doza vakcina Astrazeneka iz Kovaks programa, dok se u ponedeljak očekuje da stigne 106.470 doza vakcine Fajzer i pola miliona vakcina Sinofarm.

„Dugo smo čekali (na Kovaks sistem), ali dobro. Dobro je što smo se mi organizovali i bili ozbiljni da imamo bilateralno sklopljene sporazume s proizvođačima i da dođemo do skoro 2,5 miliona vakcinacija“, rekla je ona.

Navela je da je do sada u Srbiji obe doze vakcine primilo 1.039.000 osoba.

Brnabić je kazala da Srbija donirala 20.000 prve doze vakcine „Sputnjik V“ Severnoj Makedoniji, a da će još toliko poslati u tu zemlju za drugu dozu.

„Zadovoljna sam kako teče proces imunizacije u Srbiji, a presrećna i ponosna što Srbija može da pomogne gradjanima regiona kojima su potrebne vakcine“, dodala je ona.

Brnabić je negirala neke navode da su strani državljani vakcinisani vakcinama kojima je istekao rok trajanja.

O privođenju protivnika vakcina
Premijerka Ana Brnabić izjavila je, povodom privođenja pojedinih protivnika vakcina, da ljudi ne smeju da se igraju sa vakcinacijom i da šire laži kojima bi mogli da ugroze stepen imunizacije u Srbiji.

„To je nešto što može da košta neke građane i života. Ako je samo jedna osoba, koja je razmišljala da li da se vakciniše, čula te laži, odustala od toga, zarazila se i preminula, to je krivično delo“, rekla je Brnabić za televiziju Pink.

Ona je dodala da je to i par ekselans bezbednosna tema.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti