O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vesić: Ako ne u sredu, onda otvaranje tržnih centara u nared...
07. April 2021. godine
Autor:Beta /// Foto: Tanjug / Tara Radovanović
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će se sutra sastati sa predstavnicima ivent industrije sa kojima je ranije dogovoreno da pripreme protokol po kome bi mogle da se održavaju manifestacije, skupovi, svadbe do 50 ljudi, kongresi i koncerti, saopšteno je iz Gradske uprave. Kako je rekao za Tanjug, očekuje i skoro otvaranje tržnih centara.

Na sednici kriznog štaba održanoj u petak doneta je odluka uslovno da se, ako epidemiloski uslovi to dozvole, tržni centri otvore sutra“, rekao je Vesić za Tanjug i podsetio da su u međuvremenu otvorene bašte ugostiteljskih objekata. Očekujem da će u toku današnjeg dana premijerka Brnabić sa Kriznim štabom proceniti da li su se svi epidemiološki uslovi ispunili da tržni centri budu otvoreni sutra, u svakom slučaju ako sutra ne budu otvoreni, očekujem da budu u narednih nekoliko dana“, rekao je Vesić Tanjugu.

Zamenik gradonačelnika Beograda izjavio je da se očekuje povećano interesovanje za vakcinaciju protiv koronavirusa u Beogradu nakon što je prvu dozu vakcine primio predsednik Aleksandar Vučić.

„Vučić je najpopularnija politička ličnost u zemlji i njegova vakcinacija će doprineti da se jedan broj ljudi, koji se do sada nije vakcinisao, vakciniše. Mi smo se za to pripremali“, kazao je Vesić na TV B92.

Vesić je naveo da je cilj gradske uprave da u naredna dva meseca bude vakcinisano 750.000 stanovnika glavnog grada, što je oko 57 odsto punoletne populacije.

„Izrael je stekao neku vrstu kolektivnog imuniteta sa 60 odsto. Mi očekujemo da uz one koji su preležali virus bude dovoljno da se naše stanovništvo zaštiti“, istakao je Vesić.

On je naveo da je u poslednja dva dana u Beogradu manje od 1.000 novozaražnih, prvi put od 21. februara, i dodao da je usvojena „uslovna“ odluka da tržni centri od sutra počnu da rade ako današnji epidemiološki podaci budu povoljni.

Vesić je rekao da je medicinski deo Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa na poslednjem sastanku zamolio grad Beograd da odloži uvođenje najavljenih pogodnosti za vakcinisane građane.

„Zamolili su Beograd da odloži svoje mere sve dok se ne vakcinišu svi koji su se prijavli i čekaju vakcinaciju. Mi smo to razumeli“, dodao je on.

Vesić je najavio da će sutra Vladi Srbije biti upućen predlog za održavanje manjih skupova, svadbi, kongresa i koncerata u Beogradu, koji su sasatavili udruženje „Ivent industrija“, Privredna komora Srbije (PKS) i gradski Zavod za javno zdravlje.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti