O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Dačić: DOS nudila Slobodanu Miloševiću da ode u Rusiju, ali ...
13. April 2021. godine
Autor:Beta, Happy TV /// Foto: AFP/FRED ERNST
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da je Demokratska opozicija Srbije (DOS) nudila nekadašnjem predsedniku SR Jugoslavije i Socijalističke partije Srbije (SPS) Slobodanu Miloševiću da ode u Rusiju, ali da je on to odbio jer je smatrao da nema od čega da beži.

Dačić je na televiziji Hepi, govoreći o periodu posle demokratskih promena 5. oktobra 2000. godine, rekao da je Miloševićeva supruga Mirjana Marković bila protiv odlaska.

„Bilo je lako tada ubeđivati Slobu da ne beži, ali kada je počelo da se priča o (Slavku) Ćuruviji, ona je otišla u Rusiju. Pa što nisi dala onda Slobi da ide u Rusiju, ko zna šta bi se u međuvremenu desilo“, rekao je Dačić.

On je dodao da je u vreme kada je Milošević hapšen bio ispred njegove vile na Dedinju sa ostalim članovima SPS-a, jer nije bio u užem rukovodstvu stranke niti među prijateljima porodice Milošević.

Dačić je ispričao da je 6. oktobra 2000. dobar deo rukovodstva SPS-a napustio stranku.

„Funkcioneri su napuštali partiju. Preko Tanjuga davali saopštenja da se nikad nisu slagali sa Miloševićevom politikom“, rekao je Dačić i istakao da su u to vreme gradske prostorije SPS-a bile uništene i da se partija „obnavljala“ iz prostorija na Voždovcu.

Dačić je naglasio da porodicu Milošević nije dobro poznavao, ali da se trudio da im izađe u susret i da pomogne u odbrani Miloševića, „jer nije izdajnik“.

„Za dijalog se čeka da Evropski parlament završi pripremnu fazu“
Dačić kaže i  da je početak dijaloga o izbornim uslovima odložen jer se čeka da Evropski parlament završi pripremnu fazu.Dačić je na televiziji Hepi rekao da pojedine opozicione stranke ne žele da razgovaraju sa vlastima „nego da kažu predstavnicima Evropskog parlamenta šta žele, i da im oni to isporuče“.

Dačić je ponovio da su nerealni zahtevi koji se odnose na ministarstvo za izbore, kontrolore u javnim preduzećima i uredničke timove u RTS-u.

Dodao je da će uskoro zakazati konsultacije sa strankama koje ne žele da u međupartijskom dijalogu učestvuju stranci.

„To je legitimno. Neće nama niko da odredjuje kakav ćemo dijalog da vodimo. O svemu se može razgovarati, ali ako neko misli da su četvoro evroposlanika mađioiničari koji će nekoga da postave na vlast bez izbora, to je 2021. ili 2022. godine nemoguće“, rekao je Dačić.

Predsednik Skupštine je rekao da su pojedine opozicione partije „na aparatima za održavanje života i misle da će im impulse dati predstavnici EP“.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti