O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Načelnica anestezije u Kliničko bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu, Duška Ignjatović izjavila je jutros da je u toj ustanovi na lečenju od kovida-19 oko 200 pacijenata, s tim što je u jedinici intenzivnog lečenja oko 60, od toga je polovina na nekom vidu mehaničke ventilacije.

„Mi smo konstantno ovih godinu dana bili praktično puni, ali može se primetiti u poslednih par dana tendecija otpusta, odnosno broj otpuštenih pacijenata nešto veći od broja primljenih. Ali bukvalo samo nekoliko dana, tako da se može reći da sada imamo prazne kapacitete, nismo maksimalno popunjeni“, rekla je Ignjavtović, za Radio televiziju Srbije.

Na pitanje o britanskom soju korona virusa ona je rekla da su kliničke slike kod njega dramatilčno brže razvijaju, teške slike, tako da su pluća zahvaćena u većem procentu“.

„To je razlika u ova dva meseca. Dosta je više i mlađih ljudi, nama je sada neka srednja starosna strukuta između 50 i 70 godina“, navela je Ignjatović.

Govoreći o vakcinaciji protiv koronavirusa, ona je rekla da „moramo da nađačamo antivakcinalne lobije i da im ne dozvoljavamo medijski pristup u toj meri“.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti