O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vesić: Od 8. maja otvaraju se potpuno ugostiteljski objekti
29. April 2021. godine
Autor:N1 Beograd /// Foto: Tanjug/Beoinfo/Predrag Mitić
Na sednici Kriznog štaba Srbije u sredu doneta je odluka da se od 8. maja otvore potpuno ugostiteljski objekti i da se dozvoli vakcinacija u tržnim centrima i na drugim javnim mestima, uz saglasnost nadležnih zavoda za javno zdravlje, saopštio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je u objavi na Facebooku zahvalio u ime Grada Beograda svim članovima Kriznog štaba jer su, kako je naveo, pokazali razumevanje za zahteve privrede.

„Verujem da smo zajedno našli meru kako da privreda radi kao i da se istovremeno sačuva javno zdravlje građana. Pored toga, ne mogu da ne primetim da je Beograd najbolji region kada je vakcinacija u pitanju i da je pravedno da naše građanke i građani budu nagrađeni zato što su odgovorni“, naveo je Vesić na svom nalogu na Fejsbuku.

Sa druge strane, epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je u sredu posle sednice Kriznog štaba da ovog trenutka ne možemo govoriti o popuštanju epidemioloških mera.

Tiodorović je kazao da tek od 8. maja može da se razmišlja o tome da se postojeće mere ublažavaju postepeno.

„O popuštanju možemo da govorimo tek kada broj novozaraženih bude opao. Ako se bude spuštao ubrzano taj broj i ako sve mere budu poštovane, posle 8. maja ćemo razmišljati o tome da se one postepeno ublažavaju. Ali, postepeno“, kazao je Tiodorović.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti