O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vesić: Krizni štab danas možda odluči kada će biti dopuštena...
14. Maj 2021. godine
Autor:Beta /// Foto: Tanjug / Strahinja Aćimović
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je moguće da će Krizni štab za suzbijanje koronavirusa odlučiti od kog datuma će u Srbiji moći da se organizuju skupovi.

„Ne očekujem da će Krizni štab reći da će od sutra početi sve da se organizuje, ali je moguće da objavimo ‘satnicu'“, kazao je Vesić za TV Prva.

Naveo je primer Velike Britanije koja je najavila da će u junu početi da se organizuju neka okupljanja i dodao da je ta informacija bitna zbog održavanje festivala poput Egzita i Birfesta.

Vesić je rekao da će insistirati da se dopusti organizovanje kongresa i seminara jer na ta okupljanja dolaze osobe koje više troše.

Govoreći o stanju epidemije koronavirusa, Vesić je naveo da nedavni praznici nisu doveli do naglog povećanja broja zaraženih i naglasio da je to rezultat vakcinacije.

Dodao je da je u Beogradu bar prvu dozu vakcine primilo 46,3 odsto punoletnh građana, a da je cilj da do kraja meeseca bude imunizovano 50 odsto stanovnika.

Vesić je rekao da će Beograd organizovati koncert „koji će biti naučna studija“ i čiji će rezultati biti korišćeni za donošenje epidemioloških mera.

Dodao je da će stručnjaci izraditi studiju, a grad obezbediti pevače i prostor za održanje koncerta.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti