O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Brnabić: Nadamo se da se vraćamo normalnom životu 21. juna
24. Maj 2021. godine
Autor:FoNet, Pink TV, Beta /// Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević
Premijerka Ana Brnabić Ana Brnabić kazala je da veruje da će se Srbija vratiti normalnom životu od juna meseca, a da je želja predstavnika vlasti da se protivepidemiološke mere ukinu na Svetski dan muzike, 21. juna.

Ona je, gostujući na TV Pink, navela da je to bio predlog „ivent industrije“ (organizatora slavlja), a da je trenutno brine mali procenat mladih ispod 30 godina koji su vakcinisani.

„(U toj kategoriji stanovništva) je samo 12 odsto vakcinisanih. Da li ćemo uspeti da do tada (savladamo epidemiju) videćemo, u ovom trenutku deluje dobro, ali smo i prošlog leta smo bili optimisti, pa su brojevi krenuli da rastu“, rekla je Brnabić.

„Ono što je nama važno jeste, da se ljudi što pre vakcinišu. Sutra dolazi još Fajzer vakcina, tu nema nikakvog problema“, rekla je Brnabić.

Komentarišući digitalne potvrde o vakcinaciji, ona je rekla da je Srbija prva ili druga zemlja koja je počela da ih primenjuje.

„Njih je već priznala Grčka. Takođe i UAE, Turska, Mađarska, Španija… očekujemo svi da ih priznaju“, rekla je Brnabić i dodala da su oni primer kako to treba da izgleda i da mnoge zemlje uče od Srbije.

Dodala je da veruje da će i Sinofarm vakcina biti prihvaćena, kao i da će EU priznati sve vakcine.

Ana Brnabić je istakla da Srbija ima odlične rezultate i u ekonomiji i da je prvi kvartal bio odličan.

„Industrija raste, građevinarstvo takođe, informaciono-komunikacione tehnologije su doživele jak oporavak. Mnogo nam dobro ide“, rekla je Brnabić.

Ona je navela da za nju postoje u ovom trenutku dve stvari koje će obezbediti i dalji uspeh Srbije – da je Vučić živ i zdrav i da niko ne podriva regionalnu stabilnost.

„Zato se toliko plašim za obe ove stvari“, rekla je Brnabić i dodala da je najbitnije da je Vučić živ i zdrav i Srbija će nastaviti da pobeđuje.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti