O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Jovičića pratili mesecima
04. Jun 2021. godine
IZVOR: BETA, RTS /// Foto: Printskrin TV Prva
Aleksandar Vulin izjavio je da je hapšenje predsednika beogradske opštine Palilula, funkcionera SNS, dokaz da nikog neće zaštiti "partijska knjižica".

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vullin rekao je i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prvi političar koji za to ima hrabrosti.

"Jovičić se tereti za zloupotrebu službenog položaja, trgovinu uticajem i falsifikovanje službene isprave", rekao je Vulin za Radio televiziju Srbije, navodeći da će biti saslušan danas, oko 9.00, u tužilaštvu, kao i da se uz njega tereti još sedam lica.

Kako je Vulin naveo, sumnja se da je njihov način rada bio da stupe u kontakt sa nelegalnim investitorima, da su uzimali novac za zaštitu da im objekti neće biti rušeni i zatim unosili lažne podatke u službene isprave kako bi se objekti ozakonili.

Do sada je bilo nezamislivo da neko ko je na vlasti bude uhapšen ali je hapšenjem Aleksandra Jovičića poslata jasna poruka da neće biti zaštićenih, rekao je Aleksandar Vulin.

Pored predsednika beogradske opštine Palilula Aleksandra Jovičića uhapšeno je još sedam osoba.

"Reč je o saradnicima Jovičića i terete se za zlouptrebu službenog položaja i trgovinu uticajem. Oni su najpre stupali u kontakt sa nelegalnim investitorima i zatim uzimali novac za njihovu zaštitu od inspekcije i rušenja. Potom su unosili lažne podatke kako bi nelegalni objekti mogli da budu legalizovani", objasnio je Vulin.

Ova operacija je pripremana mesecima jer, kako je rekao Vulin, najduže se prikupljaju dokazi.

"Tužilaštvo se ne igra svojim autoritetom, na tome se radilo mesecima. Ušli smo u pretres, a na saslušanju kod tužioca buiće doneta odluka o pritvoru", rekao je Vulin.

Istakao je da je ovo vrlo ozbiljna optužba i da tužilaštvo nije sklono da se igra svojim autoritetom i izađe pred sudiju bez argumetana.

Ministar nije želeo da komentariše navode da li je prilikom pretresa pronađen novac i naglasio da samo tužilac može da kaže za šta se neko sumnjiči.

Prema rečima ministra policije, Jovičić je uhapšen pre dolaska na posao, a izvršen je pretres njegovih i privatnih i radnih prostorija. Prema Vulinovim rečima, Jovičić se sumnjiči da je materijalna korist koju je ostvario 28,8 miliona dinara ali ministar nije mogao da potvrdi medijske informacije da je u stanu predsednika opštine Palilula, nađeno 350.000 evra.

"O svemu imamo materijalno dokaze", naglasio je Vulin.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti