O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je za TV Pink da je u Beogradu zaključno sa jučerašnjim danom vakcinisano 52 odsto punoletne populacije, odnosno 723.549 lica, revakcinisano 654.558 što je 47 odsto punoletne populacije.

"Od početka masovne imunizacije u Beogradu je do sada dato 1.378.000 vakcina. U populaciji između 65 i 74 godine već smo prešli 81 odsto, to znači da smo u nekim opštinama u populaciji preko 65 godina prešli i 90 procenata, a sa onima koji su preležali korona virus to je gotovo potpuna zaštita. Sada je fokus na mlađima, od 18 do 30 godina, u Beogradu je situacija bolja nego u drugim delovima Srbije i mi smo na oko 22 odsto, ali to je nedovoljno i trudimo se da ih motivišemo", precizirao je Vesić.

Prema njegovim rečima, sutra je sednica Кriznog štaba, a Beograd je pripremio nekoliko zahteva koje je uputio Кriznom štabu u vezi sa popuštanjem mera.

"Naši zahtevi su da se produži radno vreme ugostiteljskim objektima do 01 sat, da se dozvoli muzika do 24 sata, omogući izvođenje žive muzike uz poštovanje svih mera, Gradski zavod za javno zdravlje je pre nekoliko meseci propisao mere kako živa muzika može da se izvodi. Jedan od zahteva je i da se dozvoli izvođenje nastave u prirodi, dozvola da se održavaju mature uz poštovanje svih protokola Gradskog zavoda za javno zdravlje. Očekujemo da se donese odluka da se od 21. juna u Beogradu, kao i u drugim lokalnim samoupravama u kojima je vakcinisano više od 50 odsto ljudi, omogući održavanje kongresa, koncerata, svadbi, javnih događaja koji do sada nisu mogli da se održavaju, takođe uz poštovanje propisanih mera. Gradski zavod za javno zdravlje u dogovoru sa Gradom Beogradom, Novim Sagom i invent industrijom propiso je mere za svaki od odvih događaja", zaključio je zamenik gradonačelnika.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti