O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Dačić: Dijalog uz prisustvo evroparlamentaraca verovatno oko...
22. Jun 2021. godine
Autor:Beta, RTS /// Foto/Izvor: N1
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je da se očekuje da dijalog vlasti i vanparlamentarnih stranaka uz prisustvo predstavnika Evropskog parlamenta počne između 8. i 11. jula ove godine.

Dačić je za RTS rekao da će u petak u Berlinu pored ostalog o dijalogu s opozicijom razgovarati sa predsednikom i značajnim poslanicima Bundestaga, i da će se u ponedeljak u Briselu sastati sa predsednikom Evropskog parlamenta.

„Jedan deo razgovora će biti posvećen upravo tome, odnosno pitanjima njihove dalje agende, jer je zaista vreme da se otpočne i taj deo dijaloga. On pre svega zavisi od agende Evropskih poslanika, ne mene. Trenutno se razmišlja o terminu izmedju 8. i 11. jula da bi oni mogli da dodju u Beograd, ali je za sada to nepotvrđeno“, rekao je Dačić.

On se osvrnuo i na jučerašnji razgovor sa vanparlamentarnim strankama koje nisu želele evropske predstavike i rekao da je taj sastanak bio „jedinstven, jer nije bilo puno takvih sastanaka u prošlosti“.

„Sastanak je bio rezultat istovremenog zahteva i predloga i samog predsednika Aleksandra Vučića, ali i tih stranaka koje su iznosile stavove upravo slične ovima koje sam ja izneo na početku, a to je da ne bi trebalo da postoje razlike oko najvažnijih državnih pitanja i da su oni kao patriotske stranke spremni da u tome učestvuju“, istakao je Dačić.

Prema njegovim rečima, na sastanku je bilo reči o pregovorima sa Kosovom u Briselu, atmosferi i tome šta se može očekivati od tih pregovora.

„U tom smislu je i dogovoreno da se redovno održavaju ovakvi sastanci. Svi su shvatili koliko je težak ovaj problem i koliko je bitno da oko toga razgovaramo“, rekao je Dačić

Jučerašnjem sastanku vlasti i vanparlametarnih stranaka koje nisu želele evropske predstavike u dijalogu, prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predstavnici pokreta Dveri, Srpske stranke Zavetnici, Demokratske stranke Srbije, Zdrave Srbije, Srpske radikalne stranke i Dosta je bilo, dok su predstavnici Pokreta obnove kraljevine Srbije bili sprečeni da dođu.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti