O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Ministarstvo odbrane: Nismo oborili bugarski MiG-29, zloname...
24. Jun 2021. godine
Autor:Beta /// Foto: Izvor: Shutterstock
Ministarstvo odbrane (MO) Srbije saopštilo je da se pad bugarskog aviona, tokom nedavne vojne vežbe u toj državi, ne može dovesti u vezu sa aktivnostima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane (RV i PVO) Vojske Srbije. "Povodom netačnih i zlonamernih tvrdnji i nagađanja koje je izneo bugarski novinar i pisac Grigor Lilov, a koje su preneli pojedini mediji, Ministarstvo odbrane obaveštava javnost da pripadnici (RV i PVO) Vojske Srbije na dan pada bugarskog aviona MiG-29 nisu izvodili dejstva raketnim jedinicama PVO, kao ni dejstva avijacije na poligonu 'Šabla' niti se na bilo koji način mogu dovesti u vezu sa padom bugarskog vojnog aviona MiG-29", objavljeno je na sajtu MO.

Kako je navedeno, „pripadnici (RV i PVO) od dolaska na poligon ‘Šabla’ svoje aktivnosti realizovali su u skladu sa prethodno definisanim planovima koji su usaglašeni i odobreni od strane predstavnika oružanih snaga Republike Bugarske i Vojske Srbije“.

Lilov je, nakon pada bugarskog aviona, do kojeg je došlo 9. juna, napisao na svom Fejsbuk profilu da „vojne vežbe srpske vojske u Bugarskoj na poligonu nedaleko od grada Šabla, i verovatnoća da je bugarski MiG mogla da obori raketa S-125 Neva koju su lansirali Srbi, trebalo da bude tema žustre političke diskusije, posebno uoči parlamentarnih izbora. Ali, takve diskusije nije bilo. Sve stranke, mediji, komentatori ćute“, preneli su mediji.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti