O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da obezbeđenje u javnom prevozu koje će ići sa kontrolorima nema pravo da legitimiše građane. To je, kako je on rekao, "nemoguće".

Prema njegovim rečima, o obezbeđenju u javnom prevozu odlučio je privatni partner bez odluke Grada Beograda, ali će procenu te odluke uraditi Javno pravobranilaštvo.

„Javno pravobranilaštvo će uraditi procenu te odluke koju je uradio naš privatni partner koji naplaćuje karte u Beogradu od 2012. godine i oni će proceniti da li je to u skladu sa ugovorom i zakonom, a onda će Grad dati svoj stav“, kazao je on za TV Prva i dodao da zakon ne sme da se krši, ali da prevoz mora da se plaća.

Kada je reč o bezbednosti liftova u gradu, Vesić je naglasio da će država pomoći građanima da liftovi budu bezbedni, jer je njihova prosečna starost 40 godina.

„Kreiramo program koji treba da se realizuje do kraja godine. On će građanima omogućiti da te lifotve plaćaju na 10 godina, a ne na tri kao što je bilo do sada. Ta naplata će se vršiti putem računa za infostan, a cena će zavisiti od vrste liftova za koju se stanari odluče“, objasnio je on.

Takođe je rekao da će Grad Beograd oko 15. jula raspisati gradski konkurs za subvencije za kupovinu bicikla.

„Predložili smo izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja, tako da bi i bicikli mogli da se voze u žutoj traci, a radimo i 40 kilometara novih biciklističkih staza, jer želimo da stimulišemo korišćenje bicikla“, kazao je on.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti