O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Potresni prizori u kineskom tržnom centru, dim se nadvija st...
13. Avgust 2021. godine
Autor:Dušica Jovanović, N1 Beograd /// Foto: N1
Potresni prizori od jutros u kineskom tržnom centru u Bloku 70 na Novom Beogradu u kojem je sinoć izbio veliki požar. Objekat od 4.000 metara kvadratnih potpuno je uništen, a vlasnici lokala i članovi njihovih porodica na svoju ruku ulaze u objekat i pokušavaju sami da ugase požar, kao i da spasu ono malo stvari koje su ostale neoštećene. Dima ima i dalje u i izvan objekta. Strahuje se od eksplozija jer u centru ima plinskih boca. Nad objektom se dim i dalje nadvija stotinak metara uvis, javlja reporterka N1.

Tokom noćašnje borbe sa vatrom koja je trajala deset sati jedan vatrogasac lakše je povređen, ali na sreću od vlasnika radnji, njihovih porodica i radnika niko nije stradao niti je povređen.

Na licu mesta oseća se i dalje jaka koncentracija dima u vazduhu, a tu je i desetak vozila sa vatrogascima koji i dalje saniraju požar.

Vatrogasci su zvanično za N1 rekli da će se vatra gasiti barem još nekoliko dana – najmanje još naredna dva dana, a da će danas ceo dan sigurno trajati akcija.

Vlasnici lokala i njihove porodice su potreseni, noć su proveli u parkiću i nisu imali gde da prespavaju. Oni sve vreme na svoju ruku ulaze u objekat koji izgoreo i vade šta mogu da spasu.

Oni su čak i tokom noći pomagali vatrogascima. Požar i dalje tinja unutar samog objekta.

Objekat potpuno razoren, strah od novih eksplozija
Prema još nezvaničnim informacijama, požar je izbio juče u 20 sati u prizemlju, u restoranu, a potom se proširio. Oko 22 časa delovalo je kao da je vatra lokalizovana, ali nešto iza 22 sata buknuo je ponovo. Dodatno je otežavalo situaciju to što je unutar objekta lako zapaljiva roba, kao i to što je deo konstrukcije zgrade od drveta.

Vatrogasci su oko ponoći pokušali da uđu sa kiseonikom unutar objekta da bi sanirali epicentar požara, ali nisu uspeli u prvi mah, potom su pokušali i da iseku preko krova metalnu konstrukciju da bi tim putem okončali požar, ali nisu uspeli.

Tek oko dva isata za ponoći u većem delu objekta lokalizovan je požar, ali vatra i dalje tinja, javlja naša reporterka.

I vatrogasci i vlasnici lokala i dalje strahuju da može doći do eksplozije jer unutar objekta postoji i dosta plinskih boca. Pored toga, objekat je imao i ranije dosta problema sa instalacijama, pa se ne isključuje mogućnost da je i to uzrok požara.

Ekipa N1 jutros je obišla ceo objekat i svedoči da je on u najvećem delu potpuno uništen, zapravo razoren i da je u požaru tek po koji lokal ostao neoštećen.

Ispred tržnog centra nalaze se stvari koji su vlasnici lokala uspeli da iznesu.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti