O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Stižu ograničenja za nevakcinisane?
18. Avgust 2021. godine
IZVOR: B92 /// Foto: EPA-EFE ZURAB KURTSIKIDZE
Oko dve nedelje je ostalo do početka školske godine za koju niko ne zna da kaže kako će početi. Iz dana u dan raste broj novozaraženih.

U SAD je broj umrlih već oko 1.000, Indija ne silazi ispod 35.000 novozaraženih, Novi Zeland nakon jednog slučaja uveo najrigoroznije mere ali brojevi i dalje rastu.

Drugim rečima, brojne zemlje nalaze se u naletu četvrtog talasa koronavirusa zbog kog se ponovo polako uvode rigoroznije epidemiološke mere. Neke od njih, sasvim sigurno, čekaju i nas istakli su epidemilozi.

------------

Kon: Šokantno
Epidemiolog Predrag Kon izjavio da je "šokantno" da deo zdravstvenih radnika odbija vakcinaciju i potpisuje peticiju protiv nje.

09:22
Dramatično u Nemačkoj
U Nemačkoj je broj novozaraženih korona virusom za jedan dan dramatično porastao na više od 8.000, što je u toj zemlji poslednji put registrovano 21.maja. Zdravstvene ustanove prijavile su Robert Koh institutu 8.324 novozaražena u poslednja 24 sata, što je gotovo dvostruko više nego prethodnog dana. Tokom poslednja 24 sata preminule su 22 osobe, što je isto rast, imajući u vidu da je pre nedelju dana bilo 14 umrlih zaraženih koronom.

09:07
Ograničenja za nevakcinisane?
Ministar zdravlja Austrije Volfgang Mikštajn, koji se do skoro tome protivio, razmišlja o uvođenju ograničenja za nevakcinisane.

08:51
"Antivaksere 'zabavlja' nasilje nad tuđim zdravljem"
Kako bi se sprečilo širenje koronavirusa i novog delta soja, potrebna je kolektivna imunizacija na koju pojedinci ne pristaju, dok struka savetuje drugačije.

08:38
Protivio se maskama, zarazio se koronom
Guverner američke savezne države Teksas, Greg Abot, koji se protivio obavezi nošenja zaštitnih maski, pozitivna je na koronavirus, saopštila je njegova kancelarije.

08:27
"Vakcinacija je čin ljubavi"

Tanjug/AP Photo/Andrew MedichiniVakcinacija protiv kovida-19 je "čin je ljubavi", izjavio je danas papa Franja, pozivajući vernike da se vakcinišu. "Vakcine daju nadu da će se okončati pandemija, ali samo ako su dostupne svima i ako radimo zajedno", rekao je rimokatolički poglavar. Papa video porukom podržao kampanju promocije vakcinacije u SAD i drugim zemljama Amerike.


08:24

08:24
SAD: Obavezna maska skoro svugde
Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena potvrdila je da planira produženje mere protiv kovid-19, prema kojoj su putnici obavezni da nose zaštitne maske u javnom prevozu, kao i na aerodromima i železničkim stanicama, do 18. januara.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti