O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Bjelogrliću od 3 do 5 godina zatvora? Obračun koji će tek do...
24. Avgust 2021. godine
IZVOR: B92, PRVA TV /// Foto: Profimedia
Umesto da glavna tema Filmskih susreta u Nišu bude premijera filma "Nečista krv", čiji je glavni lik Dragan Bjelogrlić, glavna tema je napad ovog glumca na reditelja Predraga Gagu Antonijevića.

Do napada je došlo je u 4 ujutru u niškom hotelu Ambasador, gde su smešteni glumci tokom održavanja manifestacije Filmski susreti.

Bjelogrlić je osumnjičen da je nekoliko puta u glavu udario Gagu Antonijevića. Policija je brzo intervenisala, a Bjelogrlić je oko 9 časova priveden. Više od tri sata je proveo u policijskoj stanici Medijana u Nišu i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

"Sutra je saslušanje kod tužilaštva, pa ćemo nakon toga dati izjave", rekao je njegov advokat Milan Petrović dodajući da će sutra biti saslušani i Dragan Bjelogrlić i svedoci, pa ćemo saznati više detalja.

Prema ranijim saznanjima do napada je došlo zbog neraščišćenih računa između glumca i reditelja što je kulminiralo sukobom.

Danas se na pres-konferenciji povodom Filmskih susreta najviše pitanja novinara odnosilo na sukob koji se dogodio, a direktor festivala Srđan Savić je prokomentarisao da Predrag Antonijević nije gost festivala, kao i da njegov film "Dara iz Jasenovca" nije prijavljen za ovogodišnju selekciju Filmskih susreta u Nišu.

Oglasio se i direktor Niškog kulturnog centra

"Što se tiče tih stvari, mi zaista ne možemo da arbitriramo. U pitanju su ugledni filmski radnici. Nešto se desilo. Organi reda će utvrditi o čemu se radi", rekao je Savić.

"Ovakvi događaji neće skrenuti pažnju sa festivala", rekao je i reditelj filma "Nečista krv - greh predaka" Milutin Petrović.

Kako navode iz Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, Dragan Bjelogrlić se tereti za nasilničko ponašanje za koje je moguća kazna do tri ili do pet godina zatvora, u zavisnosti od stepena povrede koju je naneo.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti