O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Dve bebe na respiratoru: "U teškom su stanju"
29. Oktobar 2021. godine
IZVOR: B92, PRVA /// Foto: EPA-EFE/Filippo Venezia
Načelnica intenzivne nege na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj Snežana Rsovac kaže za TV Prva da se u toj ustanovi nalazi troje dece u teškom stanju.

Kako je navela, deca zaražena koronavirusom imaju tešku kliničku sliku, a dve bebe se nalaze na mehaničkoj ventilaciji i kritično su.

"Ove dve bebe o kojima smo već govorili nalaze na mehaničkoj ventilaciji za sada su stabilno. Vitalno ugrožavajuće stanje je kod ove bebe zato što zahtevaju intenzivnu negu i terapiju. Iako je sada teško proceniti, nadamo se da smo onaj prvi deo kada je njihov život visio o koncu uspeli da stabilizujemo ali sve dok ne budemo ih odvojili od mehaničke ventilacije i krenuli uzlaznim tokom, pričaćemo da su u teškom stanju jer i jesu", rekla je za dr Rsovac.

"Kovid propusnice 24 sata"; "Moramo da budemo spremni za veći talas"; Arena se sprema da prima pacijente
Ona je istakla da treće dete pati od dijabetesa i da se nalazi na istom odeljenju gde se smeštaju kovid pacijenti radi lečenja.

Rsovac je apelovala na građane da svako snosi pojedinačnu odgovornost a to podrazumeva držanje distance u zatvorenom prostoru i kada je mala distanca nošenje maski i na otvorenom, često pranje ruku i vakcinacija.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti