O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
U bolnici ljudi koji su pili "ivermektin"
05. Novembar 2021. godine
IZVOR: B92, BETA, BLIC /// Foto: Tanjug/AP Photo/Vitali Timkiv
Beograd -- Komandant Kovid bolnice "Karaburma" Ivo Udovičić izjavio da u toj ustanovi ima osoba zaraženih koronavirusom koje su infekciju "lečili" lekom "ivermektin".

Podsetimo, reč je o leku koji se koristi u veterini

"Neki priznaju, neki ne. Ali kad shvate da su pogrešili, onda dođu ovde u bolnicu kada su već razvili tešku kliničku sliku. U početku naravno žele da prikriju to što su uradili, pa ćute, a onda kada ih pitamo u 'anamnezama' neko progovori i kaže a neko prećuti", rekao je Udovičić za današnji "Blic".

Naveo je da je među onima koji su pili taj lek najviše mladih osoba, kao i onih starosti do 50 godina.

"Ne mogu da kažem koliko ih je bilo, ali ih ima. Nije 'ivermektin' samo problem Srbije, već mnogih zemalja. Lek 'ivermektin', nema nijednu dovoljno dobru studiju, na dovoljno dobrom uzorku da je dobro dizajnirana", kazao je on.

Udovičić je dodao da su mnogi pokušali da urade studije ali su brzo odustajali zbog loših rezultata.

Inače, na Viberu postoji grupa čiji su članovi pojedini lekari, koji su davali savete o prevenciji koronavirusa uzimanjem leka koji se koristi za lečenje životinja. Ministarstvo zdravlja je najavilo da će reagovatii pokrenuti postupak protiv lekara koji daju takve savete budući da krše važeće propise države Srbije u kojima je taj lek zabranjen za ljudsku upotrebu.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti