O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
"Prvi sam tražio da metro ide do Prokopa i Kliničkog centra,...
09. Novembar 2021. godine
IZVOR: B92, TV PRVA /// Foto: Beoinfo
Plan za metro u Beogradu juče je usvojila Skupština grada Beograda, a nasipanje terena za gradnju počinje 22. novembra, ali to nije stavilo tačku na debate o tom projektu.

Za neke on vodi od niotkuda ka ničemu - a tvrde i da je previše skup. Za druge je ovakav metro pravi potez da se rasterete ulice zagušene saobraćajem i da se ubrza razvoj prestonice. Sa koje strane ove rasprave je struka, a sa koje je politika? Ko ima bolje argumente? Ovim povodom Televizija Prva danas je ugostila zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića i Miloša Vučkovića iz inicijative "Po meri metro".

"Kad god se grade veliki projekti, postoje razne dileme - Branko Pešić kad je radio 'Gazelu' imao je krivičnu prijavu jer je radio šest traka. Trasa metroa je najbolja moguća, ona nikad ne može da bude idealna", ocenjuje Vesić.

Najvažnije za Beograd je da metro počne da se gradi, dodaje.

Vesić: Nije tačno da metro neće prolaziti kroz centar grada

"Suština je u tome da Beograd konačno dobije metro", tvrdi on.

Prema Vučkovićevim rečima, postojećim rešenjem metroa nije pokrivena železnička stanica Prokop, a izostao je i krak na južnom delu grada.

"Ja sam prvi tražio da se prvo proveri da li je moguće da metro ide do Prokopa i Kliničkog centra, ali to nije ni finansijski moguće, niti su ljudi iz Kliničkog centra to želeli, bunili su se", rekao je zamenik gradonačelnika.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti