O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
"Pričamo da treba uvesti obavezni vojni rok. Hajde da pitamo...
16. Decembar 2021. godine
IZVOR: BETA /// Foto: EPA-EFE Philipp Gueland/Ilustracija
Beograd -- Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio da instituciju referenduma treba proširiti i na društvena i politička pitanja poput vraćanja vojnog roka.

"Mi sada pričamo da treba uvesti obavezni vojni rok. Hajde da pitamo malo majke šta misle o tome. Ja sam išao u vojsku, sve je to u redu. Hoćemo li antikovid propusnice ili nećemo, što ne raspišemo referendum", kazao je Dačić za TV Hepi.

Govoreći o referendumu o promeni Ustava u oblasti o pravosudju koji je najavljen za 16. januar 2022. godine, Dačić je rekao da, što se njega tiče, taj refendum i ne mora da uspe.

Lajčak uveren da će Beograd i Priština naći trajno rešenje
"Pa čekaj, mi sami sebe razvlašćujemo i ja sad treba da ubeđujem nekoga da izađe da glasa za to", istakao je on.

Dačić je naveo da će opozicija koristiti temu referenduma za pozicioniranje u predizbornoj kampanji i u borbi protiv vlasti tako što će govoriti da je to "referendum protiv" predsednika Srbije Aleksandra Vučića, njega ili celokupne vlasti u Srbiji.

"To je politički prostor da kažu: 'Propao je Vučić, kakav je to referendum kad je izašlo 20 odsto građana'", dodao je on. On je podsetio da je izlazni cenzus na referendum, koji je nedavno i zakonom određen a kritikovao je deo javnosti, ukinut Ustavom Srbije iz 2006. godine.

Komentarišući obraćanje američkog diplomate Kristofera Hila pred Kongresom SAD, koji je rekao, između ostalog, da Amerika može ekonomskom saradnjom da potisne "maligni uticaj" iz Rusije i Kine u Srbiji, Dačić ga je pozvao da pokaže "šta nudi".

"Bilo bi dobro kada bismo videli sve te ponude", naglasio je Dačić.

Hil je, prema navodima medija, kandidat za novog ambasadora SAD u Srbiji.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti