O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vlada: Niži decembarski računi za građane koji su bili 24 sa...
17. Decembar 2021. godine
Autor:N1 Beograd /// Foto/Izvor: N1
Građani koji su zbog snega bili bez struje duže od 24 sata dobiće od Elektroprivrede Srbije umanjene decembarske račune. Prema saopštenju Vlade Srbije, EPS će ovim građanima računati upola manji broj utrošenih kilovata.

„Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici Zaključak o saglasnosti da se krajnjim kupcima električne energije na teritoriji Srbije, na područjima u kojima je u decembru 2021. godine usled snežnih padavina došlo do nenajavljenih prekida u snabdevanju električnom energijom duže od 24 sata kumulativno, umanji utrošeni broj kilovat sati za mesec decembar 2021. godine u iznosu od 50 odsto“, saopštila je Vlada Srbije.

Kako se ističe u saopštenju, polazeći od odgovornosti svih energetskih subjekata za sigurnost snabdevanja električnom energijom, „predloženo je da solidarno učestvuju u pokriću troškova umanjenja“.

Upola manje kilovata ne znači automatski i upola niže račune, jer građani svakog meseca osim utroška električne energije plaćaju i dodatne troškove, od kojih su neki i fiksni i naplaćuju se i kada je potrošnja – nula kilovata. Među njima je i „trošak garantovanog snabdevača“.

Podsetimo, pre dva dana je, na javnoj sednici Vlade Srbije, predsednik Aleksandar Vučić poručio v.d. direktoru ODS-a Bojanu Atlagiću da pronađe način da se izvini građanima koji nisu imali struju 24 sata i predložio da njima računi budu niži za 50 odsto.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti