O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Na Australijan open i uz medicinsko izuzeće: "Đoković popril...
04. Januar 2022. godine
DĐ /// Photo: EPA/DAVE HUNT
Direktor Australijan opena Krejg Tili otkrio je da će nevakcinisani igrači kojima je odobreno medicinsko izuzeće moći da nastupe na tom turniru.

Tili je istakao da je nekoliko igrača podnelo zahtev, da je nekima i odobren, ali nije govorio o konkretnim imenima.

"Svaki sportista koji dolazi u Australiju mora da bude vakcinisan i da poseduje dokaz za to, ili da ima uspešnu prijavu za medicinsko izuzeće od vakcine. Znam za slučajeve sportista koji su podneli zahtev za medicinskko izuzeće i kojima je taj zahtev već odobren. Ja ne mogu da otkrivam njihov identitet bez njihovog pristanka, ali ako sami odluče da to objave, rado ću sve potvrditi", izjavio je Tili.

"Postoje dva medicinska panela koja pregledaju svaku prijavu za izuzeće, i pristupaju svakoj prijavi tako što ne znaju ko je sportista koji ju je podneo. Dakle, gledaju isključivo medicinske razloge za izuzeće od vakcine, ne znajući o kome se radi. Na taj način izbegavamo svaku vrstu pristrasnost", objasnio je on.

Osvrnuo se i na slučaj Novaka Đokovića.

"Što se tiče Novakovog statusa imaćemo jasniju sliku narednih dana. On poprilično kasni kada je u pitanju dolazak na Australijan open. Ono čega sam svestan je da Novak ne želi da otkrije svoje medicinsko stanje i to da li je vakcinisan. To je njegov izbor, ja samo želim da što pre imamo jasnu sliku", dodao je direktor prvog Grend slema u sezoni.

Australijan open je na programu od 17. januara.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti