O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Uživo: Đokoviću produžen boravak, Nadal podržao Australijanc...
06. Januar 2022. godine
IZVOR: B92 /// Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT
Prvi teniser sveta nije dobio dozvolu da uđe u Austaliju, pošto mu je posle skoro devet sati držanja na aerodromu u Melburnu odbijena viza.

Za to vreme Novak je bio čak izolovan u posebnoj sobi, ispred koje je bila policija, i u zoru po lokalnom vremenu dobio je zabranu ulaska od australijskih vlasti.


Nadal o Đokoviću: Razumem ljude u Australiji

Španski teniser Rafael Nadal govorio je o zabrani ulaska Novaka Đokovića u Australiju.

Đokoviću je poništena viza za ulazak u tu zemlju i trenutno se nalazi u hotelskom karantinu, sve dok traje proces žalbe kako bi eventualno mogao da nastupi na Grend slemu u Melburnu.

Nadal nije konkretno izneo mišljenje da li je na strani velikog rivala, govoreći da je situacija opipljiva, ali i da mu je jasno zašto su Australijanci izrazili protest.

"Ne znam. Naravno da sve što se dešava nije dobro. Ipak, ne mogu da imam jasno mišljenje na sve. Ne baratam detaljima, iskreno", počeo je Nadal.

"Bik sa Majorke" je napomenuo da su mnogi propatili tokom pandemije zbog koronavirusa.

"Sve je grubo i na kraju krajeva jedino što mogu da kažem je da svi prolazimo kroz težak period. Mnoge porodice su propatile za ove dve godine pandemije".

Takođe, i istakao da razume australijski narod koji se pobunio protiv prvog tenisera sveta.

"Normalno je da su ljudi u Australiji frustrirani jer prolaze kroz jako težak 'lokdaun', mnogi ne mogu da se vrate kućama. Sa moje tačke gledišta, jedina stvar u koju verujem je da, slušajući one koji znaju medicinu, je da je potrebno da se svi vakcinišemo. To je moje mišljenje. Ja sam se vakcinisao dva puta. Ako to urade svi neće biti problema da se igra bilo gde".

Vakcinacija je neophodna, kaže Nadal.

"Ta stvar je jasna. O ostalima ne mogu da govorim dok ne dobijem sve informacije. Jasno je da ako si vakcinisan možeš da igraš na Australijan openu ili bilo gde. Svet je mnogo patio, dovoljno da se prate pravila", zaključio je.


Srbi izašli na ulice Melburna: Kolo ispred hotela u kome je Novak

Srpski navijači okupili su se ispred hotela u kome je smešten Novak Đoković da izraze nezadovoljstvo što mu je zabranjeno učešće na Australijan openu.

Ispred Park hotela, koji služi kao karantin dok se ne sazna odluka žalbe srpskog asa, okupili su se Srbi iz Melbura kako bi mu pružili podršku.

Sa našim zastavama i uz tradicionalno srpsko kolo, pristalice su poručile Novaku da nije sam u ovoj borbi.


Đokoviću preti trogodišnja zabrana ulaska u Australiju

Portal "The Age", koji se detaljno bavi situacijom oko Srbina koji je dobio zabranu ulaska u tu zemlju, donosi priču da bi prvi teniser planete mogao čak da dobije višegodišnju zabranu ulaska u Australiju.

Čak i do tri godine.

To je ono što zakon kaže. Svako kome se ukine viza može da se suoči sa takvom kaznom, mada postoji izuzetak za osobne koje su napravile nenamerne greške.

Isti izvor navodi da takva presuda nije isključena, ali i da će mnogo toga zavisiti od procesa na Federalnom sudu i narednih poteza Đokovića.

"Dokazi koji su bili u Đokovićevoj papirologiji po dolasku u Australiju bili su slabi i podržao ih je samo jedan doktor, daleko manje od druge dvojice", navodi "The Age" pozivajući se na čak tri svoja izvora.

Đoković je podneo žalbu Federalnom sudu u Melburnu i ostaće do ponedeljka u karantinskom hotelu, sve do konačne presude.


Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti