O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Konačno se oglasili: ATP stao uz Novaka!
11. Januar 2022. godine
IZVOR: B92 /// Foto: Profimedia
Posle šest dana ćutanja o slučaju Novaka Đokovića konačno je stigla i reakcija iz sedišta ATP.

Iz kancelarije ATP je izdato saopštenje povodom poslednjih dešavanja sa najboljim igračem sveta.

"ATP u potpunosti poštuje žrtve koje je narod Australije podneo od početka pandemije korona virusa i stroge imigracione politike koje su uspostavljene. Komplikacije poslednjih dana u vezi sa ulaskom igrača u Australiju, međutim, ukazale su na potrebu za jasnijim razumevanjem, komunikacijom i primenom pravila", stoji u saopštenju.

Nije propuštena prilika da se osvrnu na dešavanja proteklih dana koja su uzburkala svetsku javnost.

"Dok je putovao u Melburn, jasno je da je Novak Đoković verovao da mu je odobreno neophodno medicinsko izuzeće kako bi se pridržavao propisa o ulasku. Niz događaja koji je doveo do sudskog ročišta u ponedeljak bio je štetan na svim frontovima, uključujući i Novakovo blagostanje i pripreme za Australijan open. Zahtevi za medicinsko izuzeće igrača se postavljaju nezavisno od ATP-a, međutim mi smo u stalnom kontaktu sa Tennis Australija da bismo tražili jasnoću tokom ovog procesa. Pozdravljamo ishod saslušanja u ponedeljak i radujemo se nekoliko uzbudljivih teniskih nedelja pred nama".

Naravno, iz ATP i dalje snažno preporučuju igračima da se vakcinišu.

"U širem smislu, ATP i dalje snažno preporučuje vakcinaciju za sve igrače na ATP Touru, za koju verujemo da je od suštinskog značaja za naš sport da se izbori sa pandemijom. Ovo je zasnovano na naučnim dokazima koji podržavaju zdravstvene beneficije koje se pružaju i u skladu sa globalnim propisima o putovanju, za koje očekujemo da će vremenom postati stroži. Ohrabreni smo da je 97 odsto od 100 najboljih igrača vakcinisano, što je dovelo do ovogodišnjeg Australijan opena", zaključuje se u saopštenju.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti