O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Ministarstvo energetike podnelo dve krivične prijave protiv ...
19. Januar 2022. godine
Autor:Insajder /// Foto: Tanjug/Miloš Milivojević
Ministarstvo energetike podnelo je krivične prijave protiv Milorada Grčića, zbog vršenja dužnosti direktora EPS iako mu je po zakonu istekao mandat kao i zbog obmanjivanja javnosti i vrha države o situaciji u energetskom sektoru, izjavila je za Insajder državna sekretarka pomenutog ministarstva Jovanka Atanacković.

Atanacković je rekla i da je unutrašnja kontrola EPS-a zaključila u izveštaju, u koji je Insajder imao uvid, da se kolaps u termoelektrani “Nikola Tesla” desio zbog sabotaže.

Na osnovu tog izveštaja podnete su dve krivične prijave, i to protiv radnika, ali je državna sekretarka mišljenja da su za incident u TENT-u optuženi zaposleni da bi se rukovodstvo aboliralo.

"Zaposleni su radili svoj posao, rudari su lopatama vadili blato iz kotlova i spasili sistem. Rukovodstvo je loše radilo“.

Na pitanje o odgovornosti Ministarstva energetike za nekoliko uzastopnih havarija, Atanacković je navela da je Ministarstvo proteklih godinu dana radilo svoj posao i postavljalo pitanja.

“Nije posao Ministarstva da loži kotlove, da ide da kopa ugalj i da proverava kvalitet. Tačno se zna šta radi Ministarstvo. Mi vodimo računa o energetskoj bezbednosti I stabilnosti ove zemlje. Zato smo još u aprilu organizovali radnu grupu za sigurnost snabdevanja gde smo od početka proveravali svaki izveštaj. Vi ne možete u startu znati da vas direktor laže”.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti