O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
NATO brodovi ušli u Baltičko more; Pentagon pokazao šta šalj...
15. April 2022. godine
IZVOR: B92 /// Tanjug/ AP Photo/Felipe Dana
Pedesti dan rata je obeležen potapanjem ruske crnomorske krstarice, danas je novi dan sukoba koji je ponovo započeo u Kijevu.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je krstarica Moskva potonula u četvrtak dok su je po olujnom vremenu vraćali u luku nakon požara i eksplozije.

Ukrajina je preuzela odgovornost za potapanje ruske raketne krstarice "Moskva", i saopštila da je vodeći brod ruske Crnomorske flote iz sovjetske ere pogođen jednom od njenih projektila.

09:19
Trupe DNR su u potpunosti oslobodile železaru Iljič u Mariupolju od ukrajinskih nacionalista, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

09:09
Ukrajinska vojska je u poslednja 24 sata 31 put pucala u pravcu DNR, ispalivši pri tome 186 projektila i druge vrste municije. Jedna osoba je poginula, a tri su ranjene, saopštilo je predstavništvo DNR u zajedničkom centru za koordinaciju i kontrolu režima prekida vatre.
09:07

08:55
Britanci za danas izveštavaju o potopljenom ruskom ratnom brodu "Moskva"
"Ovaj incident znači da je nakon invazije na Ukrajinu Rusija priznala bitku za dva ključna vojno-morska objekta, od kojih je prvi postao ruski desantni brod klase "Aligator" "Saratov" 24 breza. u Crnom moru.

08:20
I Makron šalje pomoć Ukrajini

08:19
Pentagon pokazao oružjekoje šalje Ukrajini; Pakuju se Džavelini

08:14
Članovi smeričkog Kongresa u Ukrajini

07:27
Ukrajina: Ruske snage pokušavaju da zauzmu Popasnu i Rubežnoe
Generalštab ukrajinske vojske saopštio je danas da ruske snage na Donjeckom pravcu pokušavaju da zauzmu naselja Popasna u istočnoj Ukrajini.

Rezime štaba je da neprijatelj pokušava da zauzme Popasnu i Rubežnoe, ali da u tome ne uspeva.

Navodi se da ruske snage nastavljaju raketne i artiljerijske napade na civilnu infrastrukturu, prenosi Ukrajinska pravda.
07:20
Kadirov se javio snimkom iz Mariuopolja

07:18
Eksplozije u Kijevu, oglasile se sirene
Snažne eksplozije čule su se u Kijevu rano jutros, a sirene za vazdušnu opasnost oglašavale su se širom zemlje.

Nema neposrednih izveštaja o šteti nakon eksplozija prijavljenih u Kijevu, Hersonu na jugu Ukrajine, istočnom gradu Harkovu i Ivano-Frankovsku na zapadu zemlje, a ukrajinski mediji izvestili su o nestancima struje u pojedinim delovima Kijeva, prenosi Rojters.

Sirene koje upozoravaju na vazdušne napade oglasile su se u svim regionima Ukrajine nešto posle ponoći, i nastavile da se oglašavaju u istočnim regionima Luganska i Zaporožja, čak i nakon što su one u drugim delovima utihnule, javili su ukrajinski mediji.

Kako se navodi, eksplozije koje su se čule u regionu glavnog grada Ukrajine, najjače su od kako su se ruske trupe povukle iz tog područja ranije ovog meseca u pripremama za bitke na jugu i istoku.

07:17
Portparol Pentagona: Rusija ima dovoljno kapaciteta na moru
Portparol Pentagona DŽon Kirbi smatra da će incident s ruskom krstaricom "Moskva" kratkoročno uticati na vojni potencijal Rusije na moru, uz konstataciju da Rusija "ima dovoljno kapaciteta na moru".

Kako je naveo, Rusija ima i imala je između 10 i 20 brodova koji su bili aktivni u Crnom i Azovskom moru od početka operacije u Ukrajini, te je "teško reći kakav će tačno biti efekat od onesposobljavanja ovog broda".
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti