O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vučić: Srbija plaća veoma visoku cenu što ne uvodi sankcije ...
21. April 2022. godine
Autor:N1 Beograd /// Izvor: Tanjug/Sava Radovanović
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela nijednu restriktivnu meru protiv Ruske Federacije i da joj to, "nema nikakve sumnje", stvara mnogo problema.


„Da li nama takav stav donosi probleme? Nema nikakve sumnje, mnogo problema, od finansijskih investitora do mnogih drugih. Nema nikakve sumnje da veoma visoku cenu plaćamo“, rekao je Vučić na konferenciji za medije u Beogradu.

Osvrćući se na nacrt rezolucije Evropskog parlamenta u kom se novoizabrane vlasti u Srbiji pozivaju da uvedu sankcije Rusiji, Vučić je poručio: „Blago njima ako nemaju pametnija posla nego da šalju Srbiji pisma šta bi i kako trebalo da čini, sa nekakvim pritiscima i pretnjama.“

„Mi njih veoma poštujemo, strašno su nam važni, ali ne ljutite se, mnogo su nam važniji građani Srbije i parlament Srbije“, kazao je on.

Ukoliko rezolucija Evropskog parlamenta bude usvojena, predsednik Srbije je, odgovarajući na pitanje novinara N1, poručio da će je primiti k znanju, ali da će se rukoboditi interesima naše zemlje.

"Vas sa N1 kad slušam, meni su u poslednjih sedam godina jedno 700 puta došli razni ultimatumi, i svaki put se čudom čudite kako preživimo te ultimatume. Slobodan čovek i slobodna zemlja ne odlučuju se prema ultimatumima i prema sili šta neko predstavlja, nego prema onome što štiti, a štitimo svoju zemlju i svoje građane", kazao je Vučić.

"Samo ja znam ko će da bude mandatar"
Vučić je rekao i da u ovoj zemlji izgelda postoji mnogo njih koji bolje od državnog rukovodstva "znaju da li ćemo i kada ćemo uvesti sankcije".

Rekao je i da u medijima svakog dana vidi "ko sme da bude ministar" i kako sastav nove vlade određuju Zapad ili Moskva.

"Samo ja znam ko će da bude mandatar", poručio je Vučić i dodao da nije nemoguće da promeni svoj stav posle razgovora sa predstavnicima stranaka u parlamentu, ali da to sigurno neće biti "pod pritiskom bilo koje ambasade ili stranog centra moći".

Vučić je ocenio i da će sukob u Ukrajini da traje dugo, što znači da će ceo svet osećati posledice kroz nestašice i inflaciju.

"Posebne grupe smo napravili za pregovore sa Rusima oko gasa, radimo na izgradnji skladišta nafte, na daljoj nabavci nafte, ali to sve što napunimo nije dovoljno. Borimo se", rekao je Vučić.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti