O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Susret sa Putinom: "Veoma koristan"
28. April 2022. godine
IZVOR: TANJUG /// Foto: Tanjug/ Vladimir Astapkovich, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
Generalni sekretar Antonio Gutereš opisao je sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom kao "veoma koristan".

Gutereš, koji je doputovao u posetu Ukrajini nakon što je boravio u Moskvi, je rekao da je njegova poruka tokom sastanka sa Putinom bila ista kao i ona na početku sukoba, a to je da se "ruskom invazijom krši Povelja UN i da se ona mora završiti što je pre moguće", prenosi Si-En-En.

"Ovaj rat se neće završiti sastancima. Ovaj rat će se završiti kad Rusija odluči da se završi i kad se - nakon prekida vatre - pojavi mogućnost ozbiljnog političkog dogovora. Možemo imati sastanke, ali to neće okončati rat", rekao je Guterres.

On je naveo da je tokom sastanka sa Putinom razgovarao o evakusaciji civila iz čeličane Azovstalj u Mariupolju i naveo da se Putin u načelu saglasio oko evakuacije civila i da se vode pregovori između zvaničnika Un i ruskog Ministarstva obrane kako bi se dogovorili detalji.

"U kontaktu smo i s vladom Ukrajine da vidimo da li možemo da imamo situaciju u kojoj niko ne može da okrivi drugu stranu za to što se neke stvari ne dešavaju", rekao je Gutereš.

Gutereš je juče doputovao u Ukrajinu, gde će se sastati sa ministrom spoljnih poslova Dmitrijem Kulebom i Volodimirom Zelenskim.

Prethodno je boravio u Moskvi gde se sastao sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovim i predsednikom Vladimirom Putinom.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti