O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Bivša pukovnica policije o dojavama bombi: Ne delim Vulinovo...
24. Maj 2022. godine
Autor:N1 Beograd /// Foto: N1
MUP ulaže u opremu, ima najsavremenija sredstva u pogledu IT komunikacije, i može da otkrije ko šalje lažne dojave o bombama na adrese u Srbiji, izjavila je pukovnica policije u penziji Slavica Radovanović.

“Ne delim mišljenje (ministra Aleksandra Vulina) da se ne može locirati, samo se treba potruditi i da se ljudi sa pravim stručnim znanjima i sposobnostima uključe u takve aktivnosti”, rekla je Radovanović za N1 na pitanje da li Vulinova izjava predstavlja nemoć.

Radovanović smatra da je taj posao sigurno težak, jer se radi o velikom broju dojava, ali da MUP ima kapacitete da obavi taj posao.

Na pitanje kako vidi to što se ministar obraća javnosti umesto v.d. direktora policije, kaže da to nije dobro za građane, jer je ministar politička ličnost dok je direktor policije politički potpuno neutralan.

“Sigurno da bi pojava direktora policije lili nekog od njegovih neposrednih saradnika i davanje izjava na ovakvu temu (dojava o bombi) imalo ozbiljniji efekat i da bi se građani osećali bezbednije”, ocenila je ona.

Prema njenim rečima, utisak je da ministar Vulin želi da sebe stavi u prvi plan, a njegov način komunikacije i poruke koje šalje “svakako ne mogu da uliju sigurnost građanima”.

“Sve govori u prilog tome da ministru uopšte ne treba direktor policije, što je van pameti”, rekla je Radovanović.

Dodala je da su na čelima policijskih uprava iskusni službenici, te da ako takvi kadrovi budu ostali i birali se iz policijskih redova, građani ne treba da brinu.

Radovanović, koja je bila na listi koalicije Ujedinjeni za budućnost Srbije kao nestranačka ličnost, kaže da će po njenim informacijama parlament biti sazvan verovatno sredinom juna, zato što predsednik Aleksandar Vučić želi da njegova inauguracija bude pred starim sazivom skupštine.

Ona je izrazila nadu da će novi saziv parlamenta “imati malo veću širinu i da će gledati na neke događaje drugim očima”.

Na pitanje o uvođenju Amber alert sistema, Radovanović, koja radi u Centru za nestalu i zlostavljanzu decu, kaže da joj nije jasno zašto ih još uvek nije primio ministar Vulin.

Ona smatra da sistem Amber alert Europe “nije pogodan za našu situaciju i zemlju”, već da se treba ugledati na Amber alert u Americi, zemlji u kojoj je sistem nastao i gde je najviše razvijen.

“Iskustva država u kojima funkcioniše Amber alert pokazuje da dete bude pronađeno u 96 odsto slučajeva kada se sistem aktivira”, rekla je ona.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti