O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Rojters: Otkazana poseta Sergeja Lavrova Beogradu
06. Jun 2022. godine
Autor:Rojters, N1 Beograd, FoNet /// Foto: Alexander Zemlianichenko/Pool via REUTERS
Poseta ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova Srbiji otkazana je nakon što su okolne zemlje zatvorile svoj vazdušni prostor za njegov avion, rekao je novinskoj agenciji Interfaks izvor u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova, prenosi Rojters.

Izvor je potvrdio pisanje srpskih medija u kome se navodi da su Bugarska, Severna Makedonija i Crna Gora zatvorile svoj vazdušni prostor za avion koji je trebalo da preveze ruskog diplomatu u Beograd.

„Naša diplomatija tek treba da savlada teleportaciju“, rekao je izvor, javlja Rojters.

Crna Gora, Bugarska i Severna Makedonija zabranile su prelet aviona ruske vlade kroz svoj vazdušni prostor, uoči najavljene posete Lavrova Srbiji, objavio je Sputnjik, što je medijima potvrdila i portparolka ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Odbijanje niza evropskih zemalja da u Srbiju puste avion sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom pokazatelj je kompleksa političke inferiornosti, ocenio je predsednik međunarodnog komiteta Saveta Ruske Federacije Grigorij Karasin, javila je agencija RIA Novosti.


Ambasador Rusije u Crnoj Gori Vladislav Maslenikov potvrdio je za Sputnjik da je Podgorica zabranila prelet aviona ruske vlade kroz crnogorski vazdušni prostor.

"Potvrđujemo da je Podgorica odbila prelet aviona ruske vlade kroz crnogorski vazdušni prostor“, rekao je Maslenikov.

Prethodno je ambasadorka Rusije u Sofiji Eleonora Mitrofanova potvrdila da je Bugarska odbila da obezbedi vazdušni koridor za avion ruske vlade.

"Mogu da potvrdim da bugarske vlasti nisu dale dozvolu za preletanje aviona s ministrom inostranih poslova Sergejom Lavrovom", rekla je Mitrofanova.

Ministarstvo spoljnih poslova u Skoplju potvrdilo je za Radio Slobodna Evropa da je Severna Makedonija odbila zahtev Ambasade Rusije da kroz vazdušni prostor te zemlje preleti avion ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti