O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Blic: Škole će pre polaganja male mature biti pregledane, pa...
14. Jun 2022. godine
Autor:Beta, Novosti /// Foto: N1
Sve škole u kojima će se održavati mala matura, stručna lica Ministarstva unutrašnjih poslova će prethodno pregledati, potom se škola zaključava, kao preventivna mera zbog mogućih dojava o postavljenim bombama, objavio je Blic.

Blic piše da će radi obezbeđivanja normalnog održavanja male mature biti angažovani policajci koji će redovno nadgledati i obilaziti škole.

Novosti su, pozivajući se na direktore nekoliko škola, objavile da je jedan od predloga da se udruže dve ili tri manje škole koje su blizu, tako da se mala matura održi u jednoj od njih. Na taj način policija će moći lakše da obezbedi sigurnost školskih objekata, kako eventualna dojava o podmetnutoj bombi ne bi poremetila održavanje maturskog ispita.

Još jedan od predloga je da se polaganje ispita održava u velikim prostorijama – fiskulturnim salama, trpezarijama ili holovima.

Svekodnevne dojave o bombama, koje se dešavaju poslednjih mesec dana, dnevno su remetile rad i u više od 100 osnovnih i srednjih škola dnevno zbog čega je obustavljana nastava, a učenici vraćani kući.

Mala matura će se ove godine polagati tri dana - 27, 28. i 29. juna. Za prvi dan zakazan je test iz srpskog (maternjeg ) jezika, drugog dana polaže se test iz matematike, a trećeg kombinovani sa zadacima iz istorije, geografije, fiizike, hemije, biologije.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti