O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Šapić: Nisam imao dilemu da ću postati gradonačelnik, vreme ...
21. Jun 2022. godine
Autor:FoNet, Beta /// Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da će vreme pokazati koliko će trajati gradska vlast, da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić o tome rekao svoje mišljenje i da on neće neće da stvara kakofoniju svojim izjavama o tome, već da će uraditi sve da poboljša stvari u vremenu koje je ispred njega.


Šapić je za RTS rekao da nije imao dilemu da će postati gradonačelnik, iako se oko njegovog izbora stvorila vrsta „rijalitija“.

Kazao je da ne zavisi od njega hoće li biti novih izbora, a da za sada većina postoji.

"Koliko će trajati ova gradska vlast, pokazaće vreme", rekao je gradonačelnik i dodao da nije važno koliko će njegov mandat trajati, on će se svakako truditi da radi najbolje.

Naveo je da će njegova vrata biti otvorena za sve opozicione predloge i za kritike i da je spreman da obavesti javnost ukoliko neki predlog opozicije može da se implementira.

Dodao je da će nastaviti da radi na započetim projektima u gradu, a da je prioritet da se "obezbede topli domovi, komunalni red i stabilan gradski prevoz".

Istakao je da je Beograd "pobednik i jedan od retkih gradova koji je toliko puta rušen, ali je uspeo da se podigne", ocenivši da je Beograd vrsta "jugoistočnog Njujorka".

Govoreći o nabavci energenata za predstojeću zimu, rekao je da će državno rukovodstvo naći način da obezbedi energente.

Istakao je da je ekologija nešto što se podrazumeva i da euro 2 i euro 3 ima skoro 70 odsto vozila u Beogradu. Zbog toga, dodao je, ekološki problemi mogu da se reše samo tako što se podigne standard građana da bi ljudi mogli da voze nove automobile.

Šapić je kazao i da u Beogradu ima i oko i 10.000 ložišta i da bi taj problem trebalo rešiti gasifikacijom, ali da je to dugotrajan proces i da bi svi građani trebalo da vode računa o životnoj sredini.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti