O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Borelj: "Očekujem da se barikade hitno uklone"; na Jarinju b...
01. Avgust 2022. godine
IZVOR: TANJUG /// Foto: EPA-EFE/Jean-Francois Badias / POOL MAXPPP OUT
Šef diplomatije EU Žosep Borelj, pozdravio je odluku vlasti u Prištini da odloži primenu nove odluke i pozvao Beograd i Prištinu da rešavaju sve dijalogom.

"Očekujem i da se sve barikade hitno uklone. Sva otvorena pitanja treba rešavati kroz dijalog kome posreduje EU i treba se fokusirati na sveobuhvatnu normalizaciju odnosa izmedju Srbije i Kosova”, poručio je Borelj na Tviteru.

Šef EU diplomatije, ujedno i glavni posrednik u dijalogu Beograda i Prištine, ponovio je da je normalizacija odnosa ključna za napredak obe strane na putu EU integracija.

Na Jarinju nema promena u odnosu na jučerašnji dan, i dalje se na sever Kosmeta ne može ni pešice, javlja reporter RTS-a sa tog administrativnog prelaza. Policija u Rudnici jutros obaveštava vozače da pokušaju prelazak na drugim administrativnim prelazima, a za sada je u funkciji samo prelaz Merdare.

Nema informacija ni iz kosovske policije kada će Jarinje i Brnjak biti otvoreni za saobraćaj. Noć je protekla mirno.

Bolbordbi na severu
Sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije jutros su osvanule sa porukama "Dobro došli u Zajednicu srpskih opština". Na bilbordima i plakatima širom Kosovske Mitrovice, Leposavića, Zubinog Potoka i Zvečana su parole "Ovo je ZSO", simboli, ali i poruke na engleskom jeziku koje promovišu ZSO.

Te poruke istaknute su na glavnom šetalištu u severnom delu Kosovske Mitrovice, kao i na bilbordima na ulazima i izlazima u četiri opštine. Više od devet godina, tačno 3.391 dan Priština odbija da sprovede Prvi Briselski sporazum i formira Zajednicu srpskih opština, a više puta prethodnih dana mogle su se čuti poruke i zahtevi Srba sa Kosova i Metohije da žele formiranje ZSO i da je to preuzeta obaveza koju Priština mora da ispuni.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti