O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
SEOS objavio dokument: Rio Tinto hoće da oživi projekat Jada...
10. Avgust 2022. godine
Autor:FoNet /// Foto: N1
avez ekoloških organizacija (SEOS) "Znamo da ne damo" objavio je dokument kojim potkrepljuje svoje tvrdnje o pokušajima da se projekat Jadar nastavi tamo gde je zaustavljen.

Taj savez je saopštio da je kompanija Rio Tinto pokušala da pronađe partnera za izradu idejnog rešenja i projekta za prečišćavanje otpadnih voda i da projekat Jadar nije „ugašen“, niti mrtav, budući da iz te kompanije očekuju njegov nastavak.

U dokumentaciji koju je objavio SEOS ukazuje na “saradnju kompanija Rio Tinto i Behtel u daljoj realizaciji projekta Jadar”.

Reč je o pokušaju Rio Tinta da pronađe partnera za izradu idejnog rešenja i projekta za prečišćavanje otpadnih voda. Osim toga, na sajtu Rio Tinta nalazi se jasan argument za tvrdnju da projekat Jadar nije ugašen, a naročito nije mrtav, budući da iz te kompanije očekuju njegov nastavak, navodi SEOS.

U saopštenju se podseća da su “predstavnici izvršne vlasti Rio Tintu priznali sklonost ka korupciji” i da je i “predsednik govorio o vraćanju famozne milijarde Rio Tintu”, koje po navodima SEOS nema u zvaničnim dokumentima “te verovatno spada u zakulisne radnje iz džepa u džep”.

U saopštenju SEOS naglašava da se po “pouzdanim saznanjima”, može očekivati “pokušaj ove kompanije da podmiti stručnu javnost koja se ranije izjašnjavala protiv projekta Jadar, ali da oni čvrsto veruju da “stručnjaci koji su do sada savesno postupali ni ubuduće neće podleći njihovim ponudama”.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti