O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Ministar Lončar obišao povređene u Bugarskoj
15. Avgust 2022. godine
IZVOR: RTS /// Foto: Printskrin: TV B92
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je, posle obilaska povredjenih u nesreći u Bugarskoj, da nema preminulih.

"Obišli smo svu decu i odrasle i razgovarali sa njima. Operisano je jedno dete, kao i vozač kome je amputirana noga", rekao je Lončar za Radio televiziju Srbije.

Lončar, koji je sa kolegom iz Bugarske obišao povredjene u bolnici, u mestu Stara Zagora, naveo je da je razgovarao sa decom i odraslima i da se operisano dete oseća dobro.

Bilans prevrtanja autobusa u Bugarskoj sa decom iz Srbije; 12 povređeno, vozaču amputiraju nogu? VIDEO/FOTO
"Jedno dete ima povrede glave i biće prebačeno u Sofiju na dalje lečenje, gde će verovatno biti prebačeno i operisano dete", naglasio je Lončar.

On je najavio da će biti organizovan prevoz dece koja su dobro, kako ne bi krenula rodbina po njih i da se ne bi pravili dodatni problemi.

Još je napomenuo da će obići i decu smeštenu u hotel i zahvalio svima koji su se angažovali u Bugarskoj kako bi deca i odrasli iz Srbije bili adekvatno zbrinuti posle nesreće.

Među povredjenima je najviše dece, koja su, kako je potvrdjeno, uglavnom članovi folklornog ansambla JU-LIRA iz Batajnice.

Deca su se vraćala sa festivala u gradu Nesebar i sa njima su bili njihovi roditelji. Uzrok nesreće još se ne zna, ali prema svedočenju jedne putnice, autobus je sleteo s puta u trenutku kada se vozač nagnuo da spusti sedište suvozača, kako bi na njega seo roditelj sa detetom kome je pozlilo.

Medzidijev: Dvoje dece bi'e prebaceno u bolnicu u Sofiju
Vršilac dužnosti ministra zdravlja Bugarske Asen Medžidijev rekao je danas da je povređeno 12 dece i dvoje odraslih u saobraćajnoj nesreći autobusa iz Srbije koji se u nedelju uveče prevrnuo na autoputu.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa srpskim ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom rekao da su dva deteta zadobila teže povrede i biće prebačena u bolnicu "Pirogov" u Sofiji, prenela je agencija BTA.

Dodaje se i da je odrasloj osobi amputirana noga.

Deca koja su u dobrom zdravstvenom stanju biće ambulantnim vozilima dovezena do granice, gde će ih Srbija preuzeti.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti